El castell de Montsoriu supera totes les expectatives de visitants durant la Setmana Santa

Del 8 al 17 d’abril s'han rebut 1.748 visitants

El castell de Montsoriu ha superat totes les expectatives previstes de visitants durant els dies de Setmana Santa,  concretament del 8 al 17 d’abril, segons han informat des del Patronat del Castell i el Consell Comarcal. La xifra total de visitants des de l’inici de les vacances escolars, el 8 d’abril, i fins al Dilluns de Pasqua, el 17 d’abril, han estat molt positives, ja que s’ha assolit la xifra de 1.748 visitants, entre les visites guiades i les lliures. Això representa un increment del 32 per cent de visitants respecte el mateix període de l’any passat, que ja es va assolir una xifra de 1.320 visitants.

Pel que fa els dies de més visites, el divendres Sant es va assolir una nova fita històrica per a aquest monument ja que entre les visites lliures i les guiades varen visitar el castell de Montsoriu un total de 432 persones. A més del divendres Sant, el dissabte i el diumenge de Pasqua, Montsoriu també va tenir un gran nombre de visitants assolint les 407 visites, el dissabte; i un total de 300, el diumenge respectivament.

La consellera de Cultura del Consell Comarcal de la Selva, Raquel Reyner, ha valorat molt positivament el nombre de visitants que hi ha hagut durant tota la Setmana Santa, des del 8 al fins al 17 d’abril, i especialment durant els quatre dies festius. Tal com ha recordat Reyner, enguany s’ha fet una campanya de comunicació conjunta –Patronat i Consell- perquè el castell rebi una molt bona afluència de visitants durant aquest període de temps que és considerat com a temporada alta per al castell. En el marc d’aquesta campanya, que s’allargarà fins a finals del mes de juny, també s’hi inclouen activitats com “ Per Sant Jordi visita el castell”, amb l’obsequi d’un punt de llibre per la compra de cada entrada o bé d’una entrada gratuïta per la compra del llibre Montsoriu el castell gòtic de Catalunya, només per citar-ne algun exemple

La consellera Raquel Reyner ha destacat que la feina que s’està fent conjuntament des del Patronat i des del Consell ha obtingut uns molt bons resultats i això s’ha vist reflectit en el nombre de visitants que hi ha hagut durant els deu dies que el castell de Montsoriu ha estat obert al públic de forma continuada.

Després de l’edició anterior, en què ja es va apostar per primera vegada –des de la seva obertura al públic l’any 2011- obrir cada dia per Setmana Santa, es va veure amb molt bons ulls repetir l’experiència i la veritat és que, una vegada més, el nombre de visites ha batut rècords. I és que, durant tota la Setmana Santa, les visites s’han pogut realitzar còmodament durant tota la setmana i no s’han concentrat únicament i exclusivament durant els quatre dies festius. L’evolució de visitants d’aquests quatre primers mesos de l’any ha estat molt bona i, una vegada més, ha superat les xifres de l’any 2016.

Pel que fa a la tipologia de visitant, la consellera de Cultura ha explicat que el públic que ha visitat Montsoriu és, majoritàriament, turisme familiar i de proximitat. Pel que fa als llocs de procedència, el públic majoritàriament és de la província de Barcelona i, també de Girona, té un interès per la història i la cultura. En l’àmbit internacional, els francesos són els que més visiten el castell.

Montsoriu, un dels monuments preferits dels catalans

Amb tot però, un dels fets que de ben segur contribuirà que Montsoriu rebi un major nombre de visitants durant la Setmana Santa és el resultat que aquest monument arquitectònic està obtenint en el concurs #Monument.Cat, en el marc del programa “Estat de Gràcia” de Catalunya Ràdio juntament amb les revistes Descobrir i Sapiens i l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural. I és que el castell de Montsoriu és un dels monuments favorits dels catalans, així ho indiquen els resultats de les votacions que s’estan duent a terme en la segona edició del concurs per decidir quina és la icona patrimonial del país.