Girona tindrà un cicle de música de petit format a parcs i jardins aquest estiu

La Devesa, el parc del Migdia i el parc Central seran els espais escollits

Girona estrenarà aquest estiu un nou cicle de música a parcs i jardins de la ciutat. Es tracta de Notes al parc, una iniciativa de concerts en petit format que neix amb l’objectiu d’oferir una proposta cultural "innovadora i de qualitat" per facilitar l’accés a la cultura a la ciutadania. S’oferiran actuacions de música clàssica al matí i de música moderna a la tarda cada dissabte del mes de juliol i alguns dies entre setmana. El concert inaugural es farà el 28 d'abril ambl a Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya que interpretaran temes de 'Tossudament Llach' a les escales de la Catedral. En total, es programaran una dotzena d'actuacions amb noms com Windu, Irie Angel i 13th Magic Skull, entre d'altres, i d'estils de música que van des del hip-hop, passant pel folk o el reggae.
 
L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha donat a conèixer els detalls d'aquest nou cicle tot subratllant l'oportunitat que representa per "redescobrir" parcs i jardins de la ciutat, així com "recuperar la Devesa amable i propera” i "començar a ocupar i acostar-se" a la part remodelada del parc Central. S'ha mostrat convençuda que la iniciativa serà un èxit.

Per la seva banda, el regidor de Cultura, Carles Ribas, ha destacat que Notes al parc vol "fomentar la cultura de proximitat i quilòmetre zero, de grups emergents i de gent jove i potenciar, alhora, els grups de Girona".

El concert inaugural del cicle es farà el proper 28 d’abril, a les nou del vespre, a les escales de la Catedral amb la interpretació de 'Tossudament Llach' de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya i sota la direcció de Francesc Cassú. El programa de l’actuació inclou els èxits del cantautor Lluís Llach i l’acompanyament de les cantants Beth i Elena Gadel i del cantant Roger Padullés. El director tècnic de l’espectacle és Jaume Lleixà.

El president executiu de Metalquimia, Josep Lagares, ha assenyalat que aquest projecte té "els tres components que són el leitmotiv de la Fundació Metalquimia: cultura, educació i creativació per fer un món millor".

El detall dels concerts programats

El cicle tindrà lloc cada dissabte del mes de juliol i s’estructurarà en dues actuacions musicals: una al matí de música clàssica i una al vespre de música moderna. També es faran dos concerts els dijous 6 i 13 de juliol i un el diumenge 23 per completar l’oferta. Els jardins de la Devesa, el parc del Migdia i el parc Central seran els espais que acolliran les diferents propostes d’estils musicals variats, que aniran des de música antiga a clàssics contemporanis en música clàssica i des de hip-hop a la rumba, el reggae o el folk en música moderna.

A més de la Simfònica, actuaran els artistes Windu (1 de juliol al parc del Migdia), Irie Angel (1 de juliol al parc del Migdia), Lu Rois (6 de juliol al parc Central), Albert Cano (8 de juliol als jardins de la Devesa), Sara Terraza (8 de juliol als jardins de la Devesa), Beatjammers (13 de juliol al parc Central), Metropolitan Clarinet Quartet (15 de juliol al parc del Migdia), The Wilder Company (15 de juliol al parc del Migdia), Los Comino (22 de juliol als jardins de la Devesa), Jove Orquestra de les Comarques Gironines ( 23 de juliol als jardins de la Devesa), Girona Banda Band (29 de juliol al parc Central) i 13th Magic Skull (29 de juliol al parc Central).