Una exposició fotogràfica repassa l'evolució dels 60 anys de càmpings gironins

La mostra recorrerà 17 municipis

Més d'un centenar de fotografies, algunes d'elles inèdites, testimonien la importància del campisme a les comarques gironines des del 1953. Ho fan des d'aquest dimarts a través d'una exposició que acull del Castell de Calonge i que es podrà visitar fins a l'octubre de manera itinerant a 17 municipis.

Distribuïdes en set mòduls que simulen tendes de campanya, les imatges repassen des de l'entorn privilegiat on s'ubiquen els càmpings gironins i el paper que han jugat com a promotors de la Costa Brava fins a la relació que aquests establiments han tingut amb el territori, cuidant els paratges i el medi ambient. L'exposició subratlla, a més, que el model de càmping respon a una filosofia de via més enllà de la decisió econòmica i que és una forma més de passar les vacances.

La resta de mòduls estan dedicats a la gran evolució que han experimentat els càmpings gironins fins a convertir-se en els grans parcs de vacances actuals, a la trajectòria de l’associació gironina (creada el 13 de maig del 1977) i a les promocions que es fan a Europa i que han permès que els càmpings gironins siguin referents gràcies, en bona part, als nombrosos reconeixements que reben cada any. En aquest apartat, a més, es recull que la primera guia de càmpings va néixer a la Costa Brava de la mà del professor holandès Ed van Reine.

Menció especial al Costa Brava

La mostra també remarca la importància dels que es consideren pioners en el sector. En aquesta secció, es fa una menció especial al càmping Costa Brava, el primer que es va obrir a l'Estat i que encara continua en funcionament. Precisament, aquest dimecres l'Associació de Càmpings li retrà va ser l'impulsor de l'establiment juntament amb un altre, situat a la Fosca de Palamós, que ara està tancat. Actualment, l'establiment està dirigit per la família Herranz-Colomer.

La inauguració l'ha presidit aquest vespre el Conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, que ha estat acompanyat de l'alcalde del municipi, Jordi Soler i del president de l'associació, Miquel Gotanegra.

Durant l'acte, s'ha fet un reconeixement als càmpings que integren l'associació amb l'entrega d'una placa de ceràmica personalitzada i amb la imatge insígnia de l'entitat, obra del reconegut ceramista Vilà Clara. La celebració també ha comptat amb l'actuació musical de 'Les Síxters'.

Imatges cedides en una mostra itinerant

El muntatge l'ha dissenyat Pep Canaleta de l'estudi 3carme33 i les imatges les han cedides els associats; el Patronat de Turisme Costa Brava Girona; l’oficina de turisme de Calonge; l'Ajuntament de Girona; l'Ajuntament de Begur; l'oficina de Turisme de Pals; l'Arxiu fotogràfic de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'Estartit i l'oficina de Turisme de Castelló d'Empúries.

L'Associació de Càmpings de Girona ha organitzat l'exposició, que compta amb el suport de l'Agència Catalana de Turisme, la Diputació de Girona, el Consell Comarcal de l'Alt Empordà, el Banc de Sabadell i Auto Camper Service Internacional (ACSI).

Fins a l'octubre, recorrerà 17 municipis entre els quals hi haurà Girona, Olot, Sant Feliu de Guíxols, Begur, Lloret de Mar, Sant Pere Pescador, Platja d'Aro, Blanes, Pals, Roses, Colera, Tossa de Mar, Castelló d'Empúries, Torroella de Montgrí-l'Estartit, l'Escala i Barcelona.