Sant Feliu de Guíxols enterra el projecte d'ubicar el Museu Thyssen a Can Serra

L'acord s'ha pres conjuntament entre l'ajuntament i el propietari

L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i els propietaris de l'antiga fàbrica surera Serra Vicens han decidit, de mutu acord, renunciar al conveni que tenien signat des del 27 d'abril de 2010. En aquest set anys, el conveni no s'ha executat. Preveia la cessió de l'edifici de la fàbrica a canvi de terrenys municipals situats a diversos punts de Sant Feliu de Guíxols.

Amb l'entrada de Carles Motas al consistori, ja va deixar clar que els seus plans per al Museu Thyssen no passaven per situar-lo a Can Serra sinó a dins del mateix monestir. Un plantejament que s'ha vist reforçat amb la recent compra dels jardins i la Casa Blasco que hi ha a la part posterior i que també s'incorporen a l'àmbit del futur museu.

No tanquen la porta a la compra

Per tant, amb la renúncia al conveni, el propietari té via lliure per poder vendre l'edifici. No obstant això, l'alcalde avança que no tanquen la porta a comprar l'antiga fàbrica. "Renunciem a la permuta però no a la compra de l'edifici, que està situat en un lloc estratègic", valora. Ara bé, Motas reconeix que no tenen urgència per comprar-lo ja que el desenvolupament del futur museu no depèn ara d'aquesta fàbrica.

Les dues parts s'han emplaçat al maig per començar a parlar sobre les possibles condicions de la venda de l'edifici, per al qual encara no hi ha preu fixat