La Setmana Gastronòmica de Can Regàs se centra en els productes de proximitat

Ha programat una desena d'activitats del 18 al 24 d'abril

La residència i centre de dia per a la gent gran Can Regàs de Girona ha programat una nova edició de la Setmana Gastronòmica de Girona. El fil conductor de la proposta d’enguany és la cuina de proximitat i els productes KM0. L’objectiu de la Setmana Gastronòmica de Can Regàs és acostar la gent gran de la residència a les activitats que es programen a la ciutat i reivindicar la cuina de les àvies.

La Setmana Gastronòmica de Can Regàs se celebrarà del 18 al 24 d’abril. La iniciativa pretén aconseguir la participació dels residents i assistents al centre de dia, familiars i amics, professionals del centre i veïns a través d’un seguit d’activitats relacionades amb la gastronomia. La directora de Can Regàs, Mònica Soley, explica que “és cert que la gent gran  no viu el dia a dia de la ciutat i accions com la Setmana Gastronòmica, que ja fa 3 anys que duem a terme, tenen un efecte molt positiu entre els nostres residents. Els fem sentir socialment actius connectant-los amb la ciutat i les propostes que ofereix ”.

Les activitats de la Setmana Gastronòmica s’iniciaran el dimarts 18 d’abril amb un berenar saludable a càrrec de LLAGURT.  Cristina Modrovejo, de LLAGURT explicarà els beneficis de consumir iogurts i fruita fresca així com la necessitat d’una alimentació sana per a viure millor. Els residents i LLAGURT compartiran un berenar saludable i ecològic amb els iogurts,  toppings i fruites com a protagonistes.

L’endemà, el dimecres 19 d’abril, a partir de 2/4 d’11 del matí, una vintena d’escolars de 2on de primària de l’escola Santa Eugènia de Girona visitaran la residència per treballar els horts urbans que Can Regàs té instal·lats als espais exteriors del centre. La trobada, a banda d’aportar a avis i alumnes una major motivació en l’aprenentatge, fomenta actituds i valors cívics i ecològics i potencia el contacte amb la natura de la mateixa manera que permet observar el cicle vital de les plantes.

L’acte central de la Setmana Gastronòmica serà el dijous 20 d’abril amb la celebració d’un show cooking amb el xef Quim Casellas del Restaurant Casamar de Llafranc, reconegut amb una estrella Michelin.  Can Regàs vol recuperar la cuina de les àvies i el producte de proximitat i la cuina tradicional amb aquesta acció on s'elaborarà la recepta d'una resident, Anna Fajula, amant de la cuina tradicional i del producte de temporada que cuinarà, colze a colze,  amb Quim Casellas una deliciosa fideuà.

Dues generacions recuperaran aquesta recepta amb el peix com a protagonista, un dels productes estrella de la cuina del xef Casellas. La combinació de la cuina tradicional amb la incorporació d'innovacions culinàries és un dels distintius de la cuina del Casamar.

A més, dins la Setmana Gastronòmica, s’ha programat una Tastet d’smoothies, un vermut musical, un taller de postres KM0 amb el pastisser Lluís Blanch amb Poma de Girona, Nous de Crespià i farina ecològica de les comarques de Girona i un fi de festa amb concert de 9 DUET.
Sobre Can Regàs

Can Regàs, que va obrir les seves portes a finals de 2015, és l’única residència i centre de dia per a gent gran situada al centre de la ciutat de Girona. L’establiment compta amb 48 places per a residents fixes i 25 més per a usuaris del centre de dia.  Actualment hi viuen 44 residents.

És una iniciativa impulsada, dirigida i promoguda per un equip de professionals gironins que persegueixen un servei personalitzat amb tècniques estratègiques que permeten millorar la qualitat de vida de cadascun dels residents. L’equipament compta amb un equip de treball format per metge, infermera, fisioterapeuta i auxiliars de geriatria amb una llarga trajectòria en l’àmbit de l’atenció a la gent gran.

L’objectiu de Can Regàs és fer sentir els residents com a casa seva, amb una atenció individualitzada i a la vegada familiar. El centre ofereix atenció gerontològica integral i programa per als seus usuaris, activitats per a potenciar les activitats cognitives i fomentar les relacions interpersonals, tallers, activitats d’animació i sortides programades, a més de suport psicològic.

Can Regàs està situat en un dels immobles històrics de la ciutat de Girona, l’antiga seu de la SA Regàs, al barri de Santa Eugènia, un edifici emblemàtic de la primera meitat del segle XX. A les plantes baixes, s’hi ubiquen les dependències administratives de l’empresa i serveis comuns com el menjador i una sala d’estar. A la primera planta, hi ha el despatx mèdic, la infermeria, la sala de fisioteràpia i gimnàs, mentre que el gruix de les habitacions es concentra en les plantes superiors.