Dos atracadors armats assalten 'la Caixa' de la Devesa de Girona i prenen ostatges

Un fort desplegament de Mossos i Policia Local ha frustrat el robatori

  • La policia entrant a la sucursal bancària atracada. ACN
    La policia entrant a la sucursal bancària atracada
    Fotos: ACN
  • Els Mossos d'Esquadra i la Policia Municipal s'emporten detingut un dels atracadors. ACN
    Els Mossos d'Esquadra i la Policia Municipal s'emporten detingut un dels atracadors
    Fotos: ACN

Dos lladres armats han atracat la sucursal bancària de 'la Caixa' del barri de la Devesa de Girona aquest dilluns poc abans de les dues de la tarda. Els atracadors, que segons alguns testimonis esgrimien com a mínim una escopeta, han arribat a cavall d'una moto i han retingut diverses persones –entre clients i treballadors- a l'interior de l'oficina, situada al carrer Pau Casals.

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local han muntat un fort desplegament a la zona. Diferents agents s'han situat a les cantonades amb armilles antibales i l'arma carregada.

Poc després, una de les hostatges ha sortit i els ha comunicat que els atracadors no oposarien resistència. Més d'una desena de policies han entrat en tromba i han detingut els atracadors a l'interior mateix de l'entitat. La zona està acordonada i la unitat d'investigació treballa per recollir proves.

Ampliació (16:22h):

L'atracament ha tingut lloc cap a tres quarts de dues de la tarda. Els atracadors, dos homes de 54 i 59 anys veïns de Salt (Gironès), han arribat a la zona amb una moto, tipus scooter, i l'han deixada aparcada a pocs metres de la sucursal.

Els lladres han entrat a l'entitat armats amb dues armes llargues, una d'elles tipus escopeta. Ha estat llavors quan, segons els testimonis, diversos clients han sortit corrents i han començat a cridar que s'alertés la policia. Els qui estaven en un bar proper han trucat al 112. En pocs minuts ha arribat un agent de la Policia Municipal, a qui ha alertat la central del cos.

En qüestió de segons, el desplegament a la zona ha estat notable. Mossos d'Esquadra i Policia Municipal han muntat un perímetre de seguretat, han tallat el carrer Pau Casals i s'han situat estratègicament en diferents angles, vestits amb armilles antibales i amb les armes carregades.

Sense oposar resistència

La directora de la sucursal ha sortit al carrer i, amb gestos, ha fet entendre als policies que els dos atracadors havien decidit rendir-se i no oposar resistència. Més d'una desena d'agents han entrat corrents a l'entitat, amb les pistoles desenfundades, i han detingut els dos atracadors.

Quan se'ls han endut en dos cotxes patrulla diferents, un es tapava el rostre amb una jaqueta i l'altre ha sortit a cara descoberta. Els dos atracadors tenen antecedents policials.

Els hostatges que hi havia a l'interior de l'entitat han sortit –alguns, visiblement nerviosos- i una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) s'ha desplaçat fins allà per atendre'ls. Els agents han acordonat la zona. Agents de la policia científica han recollit proves (s'han endut les armes poc després de les tres de la tarda) i la unitat d'investigació ha pres declaració a testimonis. Alguns d'ells, han anat a la comissaria de Vistalegre a declarar.

L'intent d'atracament amb hostatges ha despertat molta expectació en aquesta part del barri de la Devesa. Nombrosos curiosos s'han apropat al lloc.