Llibertat provisional per al conductor que va intentar matar un home atropellant-lo a Riudaura

El jutjat l'investiga per un intent d'homicidi

El detingut per, suposadament, atropellar intencionadament un veí amb qui tenia desavinences personals a Riudaura (Garrotxa) ha passat a disposició judicial aquest divendres al Jutjat d'instrucció número 1 d'Olot. La magistrada ha resolt deixar-lo en llibertat provisional però continua investigat per un intent d'homicidi.

El jutjat ha dictat mesures cautelars. D'una banda, el conductor haurà de comparèixer al jutjat dos cops al mes i, de l'altra, li han prohibit apropar-se a menys de 300 metres de la víctima o comunicar-se amb ell per cap via.

El cas es remunta a aquest dimarts al voltant de dos quarts d'onze del matí a la carretera N-260a, al terme municipal de Riudaura. Els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís de l'atropellament i, quan van arribar al lloc dels fets i van analitzar les possibles causes de l'envestida, van determinar que podria ser intencionada i van delegar el cas als agents de la unitat d'investigació.

Els mossos van concloure que el detingut va col·lidir expressament amb la víctima i que li va passar per sobre amb la furgoneta de manera voluntària. Tot apunta que ho hauria fet per alguna desavinença o disputa personal perquè conductor i víctima eren veïns.

Els agents van detenir l'home, que té antecedents, per un presumpte delicte de temptativa d'homicidi. El mateix delicte pel qual l'investiga el jutjat.