Detinguts per deixar la filla d'un any i mig sola a casa i anar-se'n de festa tota la nit

L'àvia de la menor ha estat qui s'ha fet càrrec del nadó passades les cinc de la matinada

Detinguda una parella de 39 i 28 anys de Cadaqués després de deixar sola a casa la seva filla de divuit mesos tota la matinada d'aquest diumenge, per anar de festa. Han estat els propis pares de la criatura qui han avisat als Mossos d'Esquadra a les set del matí alertant que el nadó no era al domicili. Els agents han comprovat que la parella estava en un estat d'embriaguesa important, i han buscat testimonis per intentar esclarir els fets.

Ha estat aleshores quan una veïna ha explicat als agents que l'àvia de la criatura ha vingut a buscar-la, pels voltants de les cinc de la matinada i se l'ha emportat al seu domicili després que la nena estigués plorant tota la nit.

De fet han estat també els veïns qui han alertat l'àvia de la nena al veure que no deixava de plorar i que els seus pares no eren a casa. Després la policia s'ha desplaçat fins el domicili de l'àvia, i allà han comprovat que la menor estava sana i estalvi. Els agents han acabat detenint els pares del nadó acusats d'un delicte d'abandonament de menors.

Un cas semblant a Lleida

Ara fa un any, una mare va ser condemnada per l'Audiència de Lleida a nou mesos de presó per un cas similar al Pla de Sant Tirs (Alt Urgell). En aquella ocasió, la dona va deixar sols els seus dos fills de cinc i vuit anys per sortir de festa amb la seva parella.

En aquell cas els Mossos van descobrir el delicte després d'aturar el cotxe on viatjava la dona i la seva parella, que va donar positiu al control d'alcoholèmia. Posteriorment, els agents van comprovar que els nens estaven sols dormint en una de les habitacions de la casa de la mare.