Blaumut omple l'Auditori de Girona en la presentació d'''Equilibri''

Aquesta ha estat la quarta visita del grup al Festival Strenes

El segon cap de setmana del Festival Strenes presentava un dels grups més esperats pel públic: Blaumut. Després de dos anys sense presentar disc, aquesta formació ha portat a l'Auditori de Girona 'Equilibris', el seu tercer treball, que, alhora, és el primer que no es produeix la banda. En aquest cas ha estat el segell Música Global l'encarregat de fer-ho amb Marc Parrot al capdavant.

Un disc que, com reconeix el guitarrista i vocalista de Blaumut, Xavi de la Iglesia, incorpora molts més elements elèctrics respecte als altres dos. En aquest sentit, de la Iglesia ha explicat que Parrot els ha "ajudat molt" i comenta que "s'hi nota la seva aportació".

De la Iglesia ha coincidit amb el violinista del grup, Vassil Labrinov, en reconèixer que 'Equilibri' és un disc "més madurat" que "beu dels altres dos àlbums": 'El turista' i 'El primer arbre del bosc'. Amb tot, destaca que en nou treball, cap de les tretze cançons que el conformen s'escolta el tradicional xiulet que sí que estava present en els altres.

Les poques entrades que quedaven per aquest concert s'han acabat durant la setmana i Blaumut ha omplert les 1.200 localitats de l'aforament. Un concert que no ha decebut i que ha servit per presentar les noves cançons com '21 botons' o la que dona nom al disc 'Equilibri'. Uns temes que Blaumut ha combinat amb altres clàssics del grup com 'Pa amb oli i sal', una de les més aplaudides o la que ha servit per tancar el concert i que ha fet aixecar el públic, 'Bicicletes'.

Al final del concert molt bona crítica per part dels espectadors. La Paula reconeixia que ja havien escoltat bona part del nou disc i explica que li agrada. "El directe és més potent a l'haver-hi més elements elèctrics", ha destacat.

Èxit de públic a l'Strenes

El cartell d'entrades exhaurides que ha penjat Blaumut aquest dissabte és habitual en la resta d'espectacles del Festival. A la mateixa hora, a les 9 del vespre, al Teatre Municipal de Girona, el cantautor valencià Paco Ibáñez també ha omplert totes les localitats, i una hora més tard, la jove barcelonina de 21 anys Paula Jornet també feia una molt bona entrada al Museu d'Art de Girona.

Tot plegat precedit per l'èxit que va suposar l'estrena del Festival dissabte passat amb Txarango tocant al terrat de l'Oficina de Turisme de Girona davant més de 10.000 persones que omplien el Pont de Pedra i la part superior de La Rambla.

De fet, abans de començar el festival les entrades ja s'havien acabat en la meitat d'espectacles. El primer a quedar sense localitats, com sol ser habitual, va ser el concert que se celebra a les escales de la Catedral de Girona, que posa el punt final al festival, i que aquest any faran 'Els amics de les arts'.