Demòcrates reclama a Isabel Muradàs que torni l'acta de regidora a Girona

La decisió final la prendrà el Comitè Nacional a final de mes

La Comissió de Garanties de Demòcrates (òrgan extern a la direcció) ha recomanat al Comitè Nacional del partit que exigeixi a Isabel Muradàs l'acta de regidora a l'Ajuntament de Girona. El passat 17 de març, la comissió va iniciar els tràmits per obrir un expedient sancionador a Muradàs després d'aparèixer informacions periodístiques que la relacionaven, presumptament, amb el cas 3%. Tres dies més tard, quan es van reunir per analitzar el cas, van conèixer que Muradàs s'havia donat de baixa del partit. No obstant això, la Comissió de Garanties considera que les informacions que la relacionen amb el cas 3% són "molt greus", i ha emès una resolució on recomana a la direcció que li exigeixi retornar l'acta de regidora al partit. La decisió final l'ha de prendre el Comitè Nacional, que es reunirà a final de mes.
 
Isabel Muradàs ocupa la cinquena tinença d'alcaldia de l'Ajuntament de Girona. Aquest divendres ha fet públic que deixa el partit i que la decisió la pren de manera voluntària i "sense pressions" de la direcció, tot i que el seu nom aparegués relacionat amb el cas 3%. A més, ha anunciat que es vol mantenir a l'Ajuntament de Girona, ara com a independent.

Segons va publicar 'El País', Muradàs hauria passat informació "classificada" sobre la situació financera i econòmica d'alguns ajuntament a l'empresari Josep Manel Bassols (investigat en aquesta trama) quan era subdirectora a Governació. Muradàs va reconèixer haver enviat informes però va argumentar que era informació pública penjada a un web del departament.

Malgrat que hagi negat pressions, la seva presumpta vinculació amb el cas 3% ha provocat conseqüències a nivell intern dins del seu partit. Just l'endemà que aquesta informació es publiqués, la Comissió de Garanties de Demòcrates (que és un òrgan extern on no hi participa cap membre de la direcció) va iniciar els tràmits per obrir-li un expedient sancionador.

Tres dies més tard, el dia 20 de març, aquesta comissió es va reunir per iniciar les diligències de l'expedient però van saber que Muradàs havia demanat la baixa del partit. Per això, van decidir arxivar les actuacions iniciades.

Ara bé, considerant que els fets eren "molt greus", la comissió va emetre un informe recomanant al Comitè Nacional que li exigeixi retornar l'acta de regidora al partit. Aquesta decisió es prendrà a final de mes, quan està prevista la reunió de la direcció de Demòcrates.