El Black Music Festival tanca amb 4.000 espectadors més que l'any passat

Els organitzadors consideren que ha estat una de les millors edicions

El Black Music Festival 2017 tanca la 16ena edició arribant als 11.000 espectadors. La programació ha conquistat públic que, en dues ocasions, ha esgotat les entrades (com va passar als concerts de Gloria Gaynor i Chinese Man). Des del festival també destaquen la "gran afluència" de participants al Black Music Pícnic, considerat un dels "punts àlgids" d'aquesta edició.

Des de l'organització també han destacat les "descobertes delicatessen" com l'actuació de The Suffers, Ala.ni o el concerts a l'Auditori de Girona d'Electro Deluxe amb la Girona Jazz Project Big Band.

Un festival "descentralitzat"

El director del Black Music Festival, Pau Marquès, ha vol destacar sobretot la descentralització d'aquesta edició. El festival ha programat una trentena d'activitats i concerts a setze espais repartits a set localitats. "Enguany estem especialment contents de la programació a diferents zones de la ciutat, hem arribat a cinc barris diferents i l'itinerant de La Dinamo que es va fer pels carrers de Salt crec que va fer molta feina", valora Marquès.

Per altra banda, considera que també han assolit l'objectiu que s'havien marcat d'apropar la música d'arrel afroamericana a nous públics. "L'amalgama de públics als que hem acostat el festival ha estat molt gran, des del més jove amb Aspencat al sènior amb Gloria Gaynor, passant pel familiar amb el Black Music Pícnic o el més eclèctic amb Sr. Oca o el Soundsystem, però també amb la programació d'artistes de diferents influències", ha valorat el director, que assegura que "la taca" del festival s'expandeix.

Finalment, el director ha valorat positivament la "consolidació" del projecte pedagògic de la Black Music Big Band. "La big band ha assolit ja un nivell qualitatiu més que destacable", ha manifestat.

De cara al 2018, el festival vol continuar explorant en la recerca de nous públics i nous valors de la música, així com en l'expansió territorial. El Black Music Festival 2018 es farà de l'1 al 18 de març.