Els netejadors de comissaries cobren els sous endarrerits

Havien convocat vagues pel 24 i 31 de març

La quarantena de treballadors i treballadores de l'empresa Kluh Linaer de Girona que neteja comissaries de mossos i parcs de bombers han cobrat les nòmines endarrerides del febrer i han decidit desconvocar les dues vagues previstes pel 24 i 31 de març. De d'UGT alerten, però, que no descarten noves mobilitzacions si la companyia no els abona la nòmina del març així com la paga de beneficis que haurien d'haver cobrat al llarg de la segona meitat d'aquest mes. El sindicat reclama que els pagaments es faci abans que els empleats se subroguin a la nova empresa que iniciarà l'activitat a partir de l'1 d'abril.
 
El sindicat va convocar les vagues la setmana passada anunciant que els treballadors de l'empresa aturarien l'activitat cada divendres fins que la direcció els pagués el sou del febrer que els devia. Les primeres convocatòries estaven previstes pel 24 i 31 de març però aquest dilluns UGT ha anunciat que les desconvoquen.

L'empresa ha abonat les nòmines endarrerides però alerten que encara els deuen la paga de beneficis que ja haurien d'haver cobrat i reclamen, també, puntualitat en la nòmina del març.

El sindicat vol que els abonaments es facin abans de l'1 d'abril, quan els treballadors se subrogaran a una nova empresa i alerta que si no ho fan, no descarten noves mobilitzacions.

Des d'UGT asseguren que la situació genera una "autèntica emergència social als treballadors" tenint en compte que en la majoria dels casos tenen contractes de poques hores i amb salaris molt baixos.

Reclamen una revisió dels sistema de concessions

Des de la Federació de Serveis, Mobilitat i Consum (FeSMC) de la UGT de comarques gironines consideren que "cal una revisió de tot el sistema de concessions de l’Administració". També reclamen que els casos d'impagament de salaris per part de les empreses que han obtingut alguna concessió de l'administració suposi "la pèrdua immediata de la concessió".