Descobreixen un búnquer en una casa de Girona amb 1.400 esqueixos de marihuana

La Guàrdia Civil ha detingut el propietari

La Guàrdia Civil ha detingut un home, veí de Caldes de Malavella (Selva), per un delicte contra la salut pública, defraudació de fluid elèctric i tinença il·lícita d'armes. És el propietari d'un habitatge a aquesta població i un altre a Girona, on els agents van descobrir dues plantacions de marihuana amb més de 2.600 pantes i esqueixos i 48 quilos de cabdells a punt per a la comercialització.

Després de la primera fase de l'operació del mes passat, la Guàrdia Civil va decidir continuar amb la investigació al tenir coneixement de que una part de l'organització desarticulada podia continuar amb el tràfic de drogues. Es van centrar en l'habitatge que hi havia al carrer Can Cases a Girona i es va descobrir que el propietari investigat també tenia un altre habitatge a la urbanització Can Carbonell de Caldes de Malavella (Selva).

Durant el registre de l'habitatge de Girona ahir dimecres, els agents van veure que al terra del garatge hi havia alguna cosa estranya. Un cop inspeccionat amb més detall, van descobrir que hi havia una trapa perfectament dissimulada, que només es podia obrir amb un comandament a distància. Un cop oberta, a través d'un sistema hidràulic, els agents van descobrir que s'hi amagava una plantació de marihuana en un espai ben condicionat i equipat amb llums, ventiladors, transformadors, extractors i filtres, per dissimular la forta olor del cultiu. En total, van comissar 1.428 esqueixos de marihuana i 28 quilos de cabdells envasats i a punt per a la venda i consum. A més a més, també van comissar 1.500 euros i dues armes de foc –una pistola amb el número de sèrie esborrat i una altra de fogueig-. El propietari no tenia cap llicència de tinença i ús.

Posteriorment es va fer el registre a l'habitatge situat a Caldes de Malavella, a la urbanització Can Carbonell. Un cop dins, els agents van comprovar que tota la casa estava dedicada al cultiu de marihuana i com l'anterior habitatge, estava perfectament condicionat amb tot tipus d'equipaments de llum i ventilació. En aquest domicili van comissar 1.185 plantes de marihuana en fase de creixement –tenien uns 20 centímetres- i 20 quilos de cabdells a punt per vendre.

Tots dos habitatges tenien un circuit tancat de vigilància i en el cas de l'habitatge de Caldes de Malavella, també hi havia una tanca perimetral electrificada. Els investigadors han destacat la gran inversió econòmica que el propietari va haver de fer en les dues plantacions.

Per tot plegat, els agents van detenir el propietari, un home de nacionalitat espanyola i veí de Caldes de Malavella, per un delicte contra la salut pública, defraudació de fluid elèctric –tenia la llum punxada de forma il·legal- i tinença il·lícita d'armes. El cos va instruir diligències i les va lliurar al Jutjat d'Instrucció número dos de Girona encarregat de la investigació, juntament amb el detingut i el material comissat.