Tres excaps de cuina d'El Bulli guanyen el Premi Miele amb el seu restaurant Disfrutar

Rebran el guardó el 5 d'abril a Austràlia

El restaurant Disfrutar ha obtingut el Premi Miele al restaurant amb més potencial del 2017, segons la revista 'Restaurant' que selecciona els 50 millors restaurants del món. L'establiment funciona des de finals del 2014 i està capitanejat pels tres últims caps de cuina d'El Bulli: Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch. Tots tres també compten amb un altre restaurant a la Costa Brava, el Compartir, a Cadaqués, obert l'abril del 2012.

La revista 'Restaurant' –que fa la prestigiosa llista dels 50 millors del món- ha destacat l'establiment amb el Premi Miele a l'establiment amb més potencial del 2017. Els responsables de la cuina del Disfrutar recolliran el guardó el dia 5 d'abril a la gala que es fa enguany a Melbourne, Austràlia.

El premi reconeix el talent internacional emergent i reconeix el restaurant que, malgrat no entra a la llista dels 50 millors, té "tot el potencial" per escalar a la llista en un futur proper. L'editor del grup dels 50 millors restaurants, William Drew, ha manifestat que el Disfrutar és "l'escenari on s'exhibeix el talent individual dels tres xefs que busquen expandir la seva influència a l'escena culinària espanyola". "El seu compromís d'empènyer els límits de la creativitat culinària els fa mereixedors del premi", ha afegit.

El proper 5 d'abril es donarà a conèixer el rànquing dels millors restaurants del món. El Bulli de Ferran Adrià (on tots tres xefs es van conèixer) va estar al capdamunt de la llista en cinc ocasions, un reconeixement que també ha aconseguit el Celler de Can Roca de Girona en dues ocasions. De fet, en els darrers cinc anys, l'establiment dels germans Roca ha anat combinant la primera i la segona posició. Actualment, la primera posició del pòdium de la cuina mundial l'ocupa l'Osteria Francescana de Massimo Bottura, a Mòdena.

Trajectòria curta, nombrosos reconeixements

El projecte del Disfrutar també acumula d'altres reconeixements del món de la cuina. A finals de 2015, quan se celebrava l'any de l'obertura del restaurant, Disfrutar va rebre la seva primera Estrella Michelin de la Guia Michelin i va ser reconegut amb Dos Sols a la Guia Repsol. A més, l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició el va escollir 'Restaurant de l'Any'.

El disseny de l'establiment també ha estat premiat i el 2015 va rebre el guardó en la categoria d'Interiors dels Restaurants & Bar Design.