Els veïns del Ter Brugent reclamen l'ambulància 24 hores al CAP

Asseguren que en alguns casos pot tardar una hora a arribar

Protesta dels veïns dels pobles que conformen el Ter Brugent (Susqueda, Amer, Anglès, la Cellera de Ter, Osor, Bonmatí, Sant Feliu de Pallerols i les Planes d'Hostoles) per demanar que es restableixi el servei d'ambulàncies 24 hores. Des de fa un any, Salut va decidir suprimir-lo de les dotze de la nit a les vuit del matí. L'alcaldessa d'Anglès, Astrid Desset, recorda que aquestes localitats "tenen una població més envellida, i per tant més vulnerable".

Desset posa de relleu dos casos greus que han passat durant l'any que l'ambulància no ha funcionat en horari nocturn. En un, va trigar 35 minuts per arribar a Susqueda i el pacient va morir després d'un ictus. En l'altre, els equips d'emergència van trigar 30 minuts, en aquest cas a Osor, però es va poder salvar la vida de la víctima gràcies a un desfibril·lador.

Al final de l'acte s'ha llegit un comunicat on s'ha recordat que els diferents ajuntaments han aprovat mocions per recuperar aquest servei que consideren "bàsic" per poder assistir als ciutadans d'aquesta zona de la Selva.

Ara mateix si un veí dels pobles del Ter Brugent necessita una ambulància ha d'esperar que vingui de Santa Coloma de Farners, Salt (Gironès) o Sant Hilari Sacalm (Selva). "Cal que es torni a posar un vehicle amb base a Anglès, de manera urgent", ha etzibat Desset.

Més problemàtic en pobles petits

A més de l'alcaldessa d'Anglès també han assistit a l'acte els alcaldes i regidors dels municipis afectats. El batlle d'Osor, Joan Pla, recorda que les poblacions petites "la problemàtica s'agreuja". "És preocupant perquè triguen molt a arribar perquè son carreteres amb moltes corbes", ha remarcat.

Pla també ha explicat que prop del 30% de la població d'Osor, com d'altres pobles del Ter Brugent, té més de 65 anys, això provoca "certa inseguretat". "Molts no baixen ni al CAP d'Anglès, sort en tenim que pugen els metges a passar visita", ha explicat.

Acostament amb la Generalitat

Desset ha explicat que en les darreres setmanes han estat parlant amb la Generalitat per intentar acostar postures. "Sembla que hi ha bona predisposició per part del departament", ha comentat l'alcaldessa.