Surt de la presó l'encobridora del crim de Colera

Ha arribat a un acord amb la Fiscalia

Esther Puig del Castillo ha estat un any i quatre mesos en presó preventiva acusada d'assassinat i incendi per la seva suposada implicació amb la mort d'un jove a ganivetades a Colera el 17 de març del 2014. El fiscal demanava per a ella 20 anys de presó.

El cas va arribar a judici dimarts de la setmana passada a l'Audiència de Girona. Un jurat popular havia de definir la seva participació en el crim. Finalment, però, al final del judici, fiscalia, acusació particular i defensa van arribar a un acord per condemnar-la a 3 anys i mig de presó per encobriment i incendi.

Segons va justificar el fiscal, no hi havia proves per determinar que Esther Puig del Castillo participés en l'assassinat com a inductora ni que estigués conxorxada amb l'assassí, Marlon Roberto Castro. De fet, en el moment en què Castro perpetrava el crim, la dona estava a Llançà, al seu bar.

Tot i això, després el va ajudar a eliminar proves. Li va donar roba neta per canviar-se i va posar la que estava tacada de sang en una bossa per llançar-la a les escombraries. A més, el va acompanyar fins a una benzinera a Figueres per comprar gasolina i, plegats, van tornar al lloc del crim. Allà, Castro va ruixar el cadàver de la víctima amb la benzina i li va calar foc, sense que Esther Puig del Castillo ho impedís.

L'advocat d'Esther Puig del Castillo, Joaquim Bech de Careda, va demanar que sortís en llibertat tenint en compte que les penes per cada delicte són inferiors a 2 anys (2 anys per un d'ells i 1 any i mig per l'altre) i que li aprecien una atenuant de col·laboració amb la justícia. Per tant, va argumentat el lletrat, es pot suspendre l'execució de la condemna.

Aquest divendres, just l'endemà de la lectura del veredicte que declarava Marlon Roberto Castro culpable d'assassinat i incendi, el magistrat ha resolt la petició de l'advocat. Mentre decideix sobre la suspensió de la pena, ha resolt deixar-se en llibertat provisional sense fiança. Haurà de comparèixer, però, cada quinze dies al jutjat i no podrà sortir del país perquè li retiren el passaport.