La farmacèutica Hipra adquireix 100.000 metres quadrats a Aiguaviva per ampliar les instal·lacions

L'empresa va tancar el 2016 facturant 226 MEUR

La companyia farmacèutica Hipra, amb seu a Amer (Selva), ha adquirit 100.000 metres quadrats a Aiguaviva per ampliar les seves instal·lacions.

L'empresa es dedica a la recerca, la producció i la comercialització de productes per a la sanitat animal. Nascuda ara fa 45 anys, ara en fa sis l'empresa va engegar un pla a deu anys vista amb l'objectiu de convertir-se en referent mundial del sector.

Precisament, entre els seus eixos de negoci hi ha les patents de noves vacunes, una de "les prioritats" de la firma, segons destaca la multinacional en un comunicat. Actualment, Hipra destina el 10% de la seva facturació anual a la recerca i al desenvolupament de noves vacunes per a animals.

La companyia està immersa en un procés d'expansió que, ja d'entrada, es traduirà amb l'ampliació de la seva seu central a Amer. Hipra hi està construint tres noves unitats productives de 12.000 metres quadrats, a més d'un nou centre d'R+D.

100.000 metres quadrats

Aquest dimarts, a més, la farmacèutica ha anunciat que continuarà estenent-se. I que ho farà al territori, en una parcel·la de 100.000 metres quadrats que ha adquirit a Aiguaviva (Gironès). "Hipra hi disposa de nous terrenys per ampliar les seves instal·lacions i fer front als plans de creixement de la companyia", indica l'empresa al comunicat.

Segons subratlla el text, els equipaments que s'aixecaran en aquest espai "aniran complementant la presència d'Hipra al territori i permetran cobrir les necessitats d'expansió futures de la companyia".

La farmacèutica va tancar l'any facturant 226 MEUR. Compta amb una plantilla de 1.327 treballadors i disposa de 30 filials pròpies arreu del món. Ara fa deu anys, a més, va inaugurar una planta de producció al Brasil.