Nestlé dóna 6.080 euros a Creu Roja de Girona per a les beques menjador de secundària

Els diners permetran oferir el servei a 8 adolescents durant 175 dies

La Creu Roja a Girona ha rebut aquest matí de la fàbrica que l’empresa Nestlé té a la ciutat, una donació per un import total de 6.080 limport recaptat entre treballadors i empresa en el seu dia solidari.

A lacte dentrega, hi han assistit la presidenta de la Creu Roja, Roser Llevat, el director de Fàbrica Nestlé a Girona, Jordi Frigolé, els responsables de la Creu Roja i de la comissió de voluntariat, membres de recursos humans.

El dia solidari, activitat que l'empresa destina a col·laborar amb entitats socials, hi participen tant els treballadors i les treballadores com la mateixa empresa, i ha permès enguany recaptar 6.080 euros.

Aquest import permetrà becar el menjador escolar de 8 adolescents durant tot el període escolar amb una mitja de 175 dies l’any.

El projecte neix en detectar la necessitat de menjadors escolar i de garantir els àpats a adolescents que cursen l’educació secundària obligatòria als Instituts.

Aquesta activitat consisteix en el pagament de beques menjador replicant el model de primària dins l’àmbit de l’educació secundària tenint en compte que en aquest període educatiu s’ha compactat la jornada horària i per tant s’ha suprimit el servei de menjador. Així doncs, la Creu Roja va posar en marxa un menjador escolar dins un institut com a prova pilot. Aquest institut és a la població de Salt (IES Vallvera) i actualment s’estan becant a 36 adolescents de dilluns a divendres.

La Creu Roja conjuntament amb els seus voluntaris i el mateix Institut, intenta proporcionar un Servei de menjador càlid on s’ofereix un àpat equilibrat i saludable pels adolescents, i una estona d’esbarjo amb un ambient agradable per comunicar-se i interaccionar entre els companys.