L'Exèrcit torna a Llançà a fer maniobres tot i l'oposició de l'Ajuntament

L'alcalde recorda que els van enviar la carta advertint-los que no són benvinguts

Un grup de militars han tornat a primera hora d'aquest matí al municipi de Llançà (Alt Empordà). Ja ho van fer el 6 i el 16 de febrer i estava previst que ho repetissin el 17 però no se'ls va veure pel poble. Són les maniobres que el Coronel Comandant de la província va comunicar al consistori fa setmanes i que van rebre com a resposta una carta de l'Ajuntament demanant-los que s'abstinguessin de fer-les al seu terme municipal.

A primera hora i a l'entrada del municipi, un autocar de petites dimensions ha deixat alguns efectius. També s'hi ha pogut veure un camió de l'exèrcit. A peu de carretera, els militars han desfilat fins agafar el camí de muntanya entre Llançà i Colera, on habitualment fan les maniobres. La situació ha generat, de nou, sorpresa entre alguns veïns.

Llançà es va declarar fa mesos territori desmilitaritzat a través d'una moció però, en paraules de l'alcalde, tot plegat sembla haver quedat en paper mullat. I és que, tot i recordar-los que no hi són benvinguts, les actuacions s'han mantingut.

Vila assegura que l'Ajuntament manté la seva posició contrària i que, a hores d'ara, encara no han obtingut resposta a la missiva que els van fer arribar.