Albert Pla i Tortell Poltrona i un concert de joves promeses del jazz, en el festival Ítaca d'enguany

Són els primers noms que es donen a conèixer de la cinquena edició del certamen del Baix Empordà

El Festival Ítaca Cultura i Acció ha donat a conèixer els primers artistes que participaran a l'edició d'enguany. D'una banda, Albert Pla i Tortell Poltrona amb el muntatge 'Projecte PP' que es podrà veure el 18 de juny a l'Auditori Espai Ter de Torroella de Montgrí, i de l'altra, el concert de joves promeses del jazz, 'Joan Chamorro presenta La Màgia de la Veu', que es farà a La Pera el 17 de juny coincidint amb el desè aniversari del JazzPera. L'espectacle comptarà amb les actuacions d'Andrea Motis, Rita Payés, Èlia Bastida, Alba Armengou, Alba Esteban i Abril Saurí. Les entrades del muntatge teatral i el concert ja estan a la venda des d'aquest dilluns amb un descompte de 2 euros que es mantindrà durant 48 hores.
 
Ítaca, Cultura i Acció és un festival que aglutina propostes culturals de qualitat a un preu assequible amb l'objectiu de "reivindicar la cultura com a dret bàsic". Se celebra els mesos de maig, juny i juliol a diferents poblacions del Baix Empordà. El concert de la Pera i l'espectacle conjunt d'Albert Pla i Tortell Poltrona són els primers avançaments de la nova programació.

'Projecte PP' es podrà veure el 18 de juny a l'Auditori Espai Ter de Torroella de Montgrí dins la programació familiar. Els dos artistes canten i fan el pallasso en un muntatge ple de diversió i tendresa.


Per altra banda, JazzPera ha programat 'Joan Chamorro presenta La Màgia de la Veu', un concert dirigit pel polifacètic músic que reunirà joves promeses del jazz, com és Andrea Motis, Rita Payés, Èlia Bastida, Alba Armengou. La banda presentarà un repertori amb arranjaments per a una petita big band, tots ells escrits per Joan Monné, amb temes més jazzístics i incursions de música brasilera. L'espectacle comptarà també amb la participació del trio habitual (Ignasi Terraza, Josep Traver i Esteve Pi) i també de quatre joves instrumentistes de la Sant Andreu Jazz Band: Joan Mar Sauqué, Joan Codina, Joan Martí i Marçal Perramon. El concert serà el 17 de juny, a partir de les deu de la nit, a la plaça Catalunya de La Pera.

El concert s'ha programat amb motiu del desè aniversari del JazzPera que, lluny de voler fer una mirada cap al passat, el festival aposta per projectar-se cap al futur amb una proposta contemporània amb les noves generacions de l'escena jazzística a Catalunya.

Entrades ja a la venda

Els interessats en aquestes dues cites ja poden adquirir les entrades des d'aquest dilluns. A més a més, durant les primeres 48 hores ho podran fer amb un descompte de 2 euros, en l'habitual campanya de llançament del festival 'Avança't' per oferir preus assequibles.