La Diputació col·labora en la redacció del pla local d'habitatge de l'Escala

Amb el nou document es coneixeran les necessitats reals del municipi

L'estudi engloba el creixement del municipi, el planejament urbanístic, el mercat immobiliari, el parc d'habitatges i l'estructura municipal per portar a terme les actuacions que es proposaran. Amb els instruments corresponents, es busca complir la Llei del dret a l'habitatge, al llarg dels sis anys de vigència que té el pla, en els àmbits de planejament i gestió urbanística, patrimoni municipal de sòl i habitatge, promoció (obra nova o rehabilitació), foment de la rehabilitació, serveis d'habitatges, recerca i coneixement, i recursos i organització.

El municipi de l'Escala fa una aposta clara per la rehabilitació i està interessat en conèixer quines són les necessitats de rehabilitació i adaptació a la normativa, així com la sostenibilitat i eficiència energètica, a fi de millorar la qualitat del parc del municipi i de les persones que hi viuen.

El Pla, que serà previ a la redacció del POUM, facilitarà el contingut d'Habitatge de la memòria social. Serà redactat per un equip interdisciplinari extern, format per economistes, arquitectes i professionals de les ciències socials, que contractarà l'Ajuntament i que coordinarà el gerent d'urbanisme d'aquest i el Servei d'Habitatge de la Diputació de Girona.

El president de la Diputació de Girona, Enric Vilert, ha destacat que 'amb la signatura d'aquest conveni se segueix donant compliment al compromís que la Diputació va prendre l'any 2007, a través del seu Servei d'Habitatge, de donar suport als municipis gironins per assolir els cinc reptes establerts en el Pacte Nacional per a l'Habitatge'.

Per la seva banda, l'alcalde de l'Escala i diputat de Participació Ciutadana i Habitatge de la Diputació, Estanislau Puig, ha explicat que 'el municipi de l'Escala disposarà d'unes directrius per saber quina ha de ser la intervenció adequada per garantir l'accés a l'habitatge i per atendre elements tan importants com ara la sostenibilitat o la incorporació d'energies alternatives, fent èmfasi en la rehabilitació'.