Minut de silenci a Figueres pels dos alpinistes morts als Alps francesos

Jordi Jané, lamenta la tragèdia

Minut de silenci a Figueres en record als dos alpinistes morts aquest dijous en un accident als Alps. L'homenatge ha aplegat més d'una cinquantena de persones, entre les quals hi havia regidors municipals, cossos policials, amics i veïns de la ciutat així com familiars d'una de les víctimes.

L'alcaldessa, Marta Felip, ha explicat que un dels alpinistes, l'home de 35 anys, havia nascut i vivia a la ciutat mentre que l'altre, de 39, era de Cistella. Felip ha assegurat que tots dos estaven molt arrelats a la capital i molt vinculats al món de l'esport.

L'alcaldessa ha lamentat la pèrdua i ha donat el condol a les famílies, que esperen que els tràmits de repatriació dels cossos es puguin fer en els propers dies. Per la seva banda, el conseller d'Interior, Jordi Jané, també ha volgut transmetre el condol a les famílies i ha lamentat "la tragèdia". "Estarem al costat de la família", ha afegit Jané. L'accident es va produir dijous mentre els dos alpinistes practicaven escalada sobre gel en un sector del municipi de la Greu, a la falda del massís de Meije.

A l'acte, hi han assistit regidors, veïns, amics, familiars i representants dels diferents cossos de seguretat (Mossos d'Esquadra, Bombers i Guàrdia Urbana). Desenes de persones han volgut recordar els alpinistes veïns de la ciutat i molt vinculats al món esportiu.


L'alcaldessa, que ha rebut les germanes d'una de les víctimes a l'Ajuntament, ha lamentat les pèrdues i ha volgut donar tot el seu suport a les famílies, que "com us podeu imaginar estan absolutament destrossades".

Precisament aquesta trobada ha fet que la presència de Felip i els familiars es retardes i, per això, s'ha repetit el minut de silenci poc després de les dotze del migdia. "Han volgut assistir-hi i ens han agraït que tinguéssim aquest gest", ha precisat l'alcaldessa.

Felip ha remarcat que eren dues persones molt arrelades a la ciutat i que la víctima de 35 anys. Mostra d'això, ha afegit, n'és la vinculació al teixit esportiu de Figueres. "La família espera que les autòpsies i els retorns succeeixin el més ràpid possible", ha insistit.

Per la seva banda, el conseller d'Interior també ha lamentat l'accident i ha tramès el seu condol a les famílies. Jané s'ha referit específicament a l'agent dels Mossos, de qui ha dit que tot i estar destinat a l'Àrea Regional de Recursos Operatiu (ARRO) de Mollet estava molt vinculat a les comarques gironines i, concretament, a Figueres.

Els dos alpinistes van patir el tràgic accident dijous quan els va caure una cascada de gel practicaven escalada Alps francesos. Una de les víctimes era un agent dels Mossos de 39 anys i natural de Cistella. L'altre era un jove de 35 i nascut a Figueres, on també residia.