L'AMPA del Conservatori Isaac Albéniz de Girona denúncia mancances a les instal·lacions

Assenyalen a aules no insonoritzades i barreres arquitectòniques

Els pares i mares dels alumnes del conservatori de Girona es mostren preocupats per l'estat de les instal·lacions del centre i asseguren que Girona s'està "quedant enrere i perdent l'oportunitat" de disposar d'un centre de formació professional adequat.

La junta de l'AMPA diu que l'equipament pateix mancances importants i que, per això, han intensificat les trobades amb les institucions gironines i del país per aconseguir dotar l'espai de "les instal·lacions, infraestructura i els recursos materials per assolir un ensenyament de qualitat".

Segons els representants de l'AMPA, l'espai no disposa d'aules insonoritzades. Una situació que obliga a l'alumnat i l'orquestra a "assajar compartint els sons diversos dels espais i les aules de costat i costat".

A més, denuncien que les barreres arquitectòniques dificulten el trasllat d'instruments així com els accessos a les persones amb mobilitat reduïda.

Al comunicat, també alerten de mancança d'aules d'estudi solista i conjunt i del sistema de climatització i il·luminació.

"Si Girona és capaç de resoldre aquesta problemàtica, la Junta de l'AMPA considera que es farà un pas a la demarcació enfront del dèficit de l'ensenyament públic musical", insisteixen.

Un dèficit, afegeixen, que caldria resoldre amb la previsió d'un centre d'ensenyament públic integrat de primària amb nivell elemental de música i secundària obligatòria, batxillerat i grau professional de música. Un equipament que, asseguren, ja existeix a Barcelona.

L'associació considera que les mancances que pateix l'espai són urgents i inajornables. En aquest sentit, remarquen que el Conservatori és un centre d'alt nivell que "sobresurt per la qualitat de la docència impartida i que ha permès la formació i consolidació de professionals de la música reconeguts internacionalment".

Amb tot, la junta vol posar en valor 75è aniversari de centre i agraeix "la feina ben feta" així com l'aposta de la Diputació de Girona per garantir els recursos que "el fan viable".

Diversos actes commemoratius

Per això, conviden a la ciutadania a participar a la commemoració de l'efemèride. Precisament, l'equipament celebrarà el 22 de febrer a les set del vespre un concert commemoratiu que comptarà amb la participació de professors, alumnes i exalumnes del Conservatori.

La commemoració continuarà amb altres actes entre els quals hi haurà el concert 'Brasil+Villalobos+violoncels+CMGirona=Cambra mix' a l'Auditori de Girona el 22 de març amb la participació de vuit violoncel·listes que han estat alumnes de Josep Bassal, professor de violoncel al Conservatori de Girona des del 1985.

Per altra banda, el 23 de març professors i alumnes del departament de corda presentaran 'Les 8 estacions (Vivaldi &Piazzolla)' a l'Auditori del Centre Cultural la Mercè.

Finalment, el 10 de maig, el departament de piano, els professors i antics alumnes presentaran una complexa i alhora atractiva proposta: 'Bach 4 piano. Concert per a diversos teclats', que aplegarà quatre pianos i un grup instrumental de corda a l'Auditori de Girona.