Detingut un lladre que va robar en onze apartaments d'estiu a Calonge

L'home, de 57 anys i veí de Barcelona, ha entrat a presó

Agents dels Mossos d’Esquadra van detenir el 10 de febrer, un home, de 57 anys, de nacionalitat algeriana i veí de Barcelona, com a presumpte autor d’onze robatoris amb força a domicili.
 
A finals de l’any 2016 es va detectar un augment de robatoris amb força a interior de domicilis situats a la urbanització Treumal, del municipi de Calonge (Baix Empordà). Concretament, en un mateix carrer de la urbanització es van cometre onze robatoris.
 
Tots els robatoris es van cometre amb el mateix modus operandi: el lladre buscava una finestra o balconada que no donés  a la via principal, extreia les fulles de fusta o metàl·liques i un cop desmuntades, extreia el vidre fent ús d’un tornavís.
 
Els domicilis violentats eren apartaments de segona residència i, per tant, els propietaris no detectaven el robatori fins que tornaven o eren avisats per un veí.
 
Els agents van comprovar que el lladre, en un dels robatoris, es va deixar objectes personals i receptes mèdiques. Després d’identificar-lo, es va emetre una ordre policial per localitzar-lo i detenir-lo.
 
A quarts de cinc del passat 10 de febrer, una patrulla va localitzar a l’home buscat en el mateix carrer on havien succeït tots els robatoris.
 
El lladre, en detectar la presència policial, va intentar fugir corrents. Després d’una breu persecució a peu, els agents van aconseguir detenir-lo. Al detingut se li va intervenir  un motxilla amb diversos utensilis per cometre fets delictius.
 
El detingut, amb múltiples antecedents, va passar el 13 de febrer a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Sant Feliu, el qual va decretar el seu ingrés a presó.