Figueres liquida el pressupost del 2016 amb 3.949.353 euros de romanent positiu

Marta Felip diu que la capacitat inversora està garantida

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, assegura que la ciutat pot afrontar el futur amb optimisme. Ho constaten, afirma, les xifres econòmiques de la liquidació del pressupost de 2016. Segons aquestes, l'Ajuntament ha tancat el darrer exercici amb gairebé 4 milions d'euros de romanent de tresoreria positiu.

Felip remarca que es tracta del millor resultat des del 2011. A més, les dades situen el consistori ben lluny dels 9 milions negatius registrats aquell mateix any.

Pel què fa a l'endeutament, la xifra se situa en el 50,39% molt per sota del 100,2% del 2012 i tres punts inferior al que la ciutat va registrar al 2015.

A la presentació del tancament de l'exercici, Felip també ha destacat els resultat pressupostari ajustat (la diferència entre ingressos i despeses) que se situa en els 6.868.173 euros positius.

Per Felip aquestes xifres no fan més que constatar que l'Ajuntament gaudeix de bona salut i que les propostes d'inversions que s'han anunciat "en cap cas passen per fer volar coloms perquè tenim capacitat inversora".

L'alcaldessa també s'ha referit a les negociacions amb els grups de l'oposició per a poder aprovar el pressupost per aquest 2017. Felip ha admès que s'han hagut de prorrogar els comptes de 2016 però ha dit que la ronda de converses ha començat. "Ens hem reunit amb dos grups", ha precisat.

"Nosaltres plantegem un pressupost de base però obert a les peticions que es puguin incorporar els altres grups per poder arribar a consens", ha afegit.

Inversions previstes i el Museu del Circ

Malgrat això, Felip ha dit que hi ha un seguit d'inversions a les que no volen renunciar. Entre les línies vermelles marcades pel PDeCAT, hi ha la millora de carrers i el pavelló poliesportiu.

Sobre el futur Museu del Circ, ha assegurat que "és un projecte en el qual apostem" i "hi ha d'haver diners en aquest pressupost per veure si encaixa a la Casa Nouvilas o s'ha de buscar una nova ubicació".

Tot i això, puntualitza que tindrà "recorregut" i que "ens agafarem tot el temps necessari per copsar el pols real de la ciutat en relació al projecte".

"Realitat paral·lela"

En referència a la proposta llençada ahir pel portaveu del PSC i ex soci de govern, Pere Casellas, de fer un govern sense Felip, l'alcaldessa l'ha acusat a ell i a Manel Toro (UDC) d'"actuar en una realitat paral·lela". Al seu entendre, segueixen parlant sobre una "situació" que "no és la que nosaltres veiem" a la ciutat.