El 6è Festival del Circ de Figueres ja ha venut 26.000 entrades a dos dies de l'estrena

Dues de les funcions ja tenen pràcticament exhaurides les localitats

El Festival Internacional del Circ de Figueres escalfa motors des d'aquest dimarts. Els 88 artistes participants a la sisena edició ja han arribat juntament amb tot el material necessari per a fer possible els cinc dies de funcions (Espectacles Blau i Vermell) que hi ha programades des d'aquest dijous i fins dilluns vinent, amb la Gala dels Premiats.

A dos dies de l'estrena, s'han venut més de 26.000 de les 33.000 entrades disponibles per assistir a les 11 funcions programades –a banda de les 4 escolars previstes-. El promotor del festiva, Genís Matabosch, ha explicat que per a dues de les funcions –la de la inauguració i la del dissabte a la tarda- les entrades estan pràcticament exhaurides. Una dada que, al seu entendre, demostra l'èxit i la consolidació del Festival.

Els tècnics i artistes treballen a un ritme frenètic per a tenir-ho tot apunt. Aquest dimarts s'han pogut veure algunes de les companyies practicant els números que posaran per primera vegada sobre una pista europea.

Els primers a fer-ho han estat els Addis Africa Troupe amb una actuació de màstils arribada d'Etiòpia. El Duo Smirnov ha posat el toc de fantasia amb el seu espectacle de 'Quick Change' on els espectadors han de posar els cinc sentits per desxifrar la rapidesa amb què es fan els canvis de roba.

Cintes aèries i espectacles en grup

Les actuacions aèries, un dels principals atractius del certamen, és una de les disciplines que es podran veure durant els propers dies. El duet format per Alexander & Donoban a les cintes aèries és un dels plats forts de la nova edició. Els seus protagonistes asseguren que és tot un repte assistir al Festival. "Volíem venir i hem preparat un número especialment pel Festival", explica l'Alexander.

L'edició d'enguany estarà també marcada per a les actuacions de grup amb entre quatre i vint artistes sobre la pista. És el cas dels monocicles de les Xinjang Acrobatic Troupe o l'actuació sobre escales dels Hebei Acrobatic Troupe de la Xina.

Matabosch remarca el creixement en artistes i "qualitat" que el Festival ha experimentat en aquest sis anys de vida i assegura que ja se situen entre els cinc millors del món.