SOS Lloret denúncia una escala il·legal a Cala des Rajols i aconsegueix que la retirin

Els propietaris de la finca de Can Juncadella la van instal·lar sense tenir els permisos

  • L'Ajuntament va obligar-ne la seva retirada el divendres passat © SOS Lloret
    L'Ajuntament va obligar-ne la seva retirada el divendres passat © SOS Lloret
  • Aquesta és l'escala que es va instal·lar sense permisos d'obra © SOS Lloret
    Aquesta és l'escala que es va instal·lar sense permisos d'obra © SOS Lloret

SOS Lloret va denunciar el passat dimarts 3 d'agost que els propietaris de la finca de Can Juncadella havien iniciat les obres d'instal·lació d'unes escales metàl·liques per a facilitar l'accés a Cala des Rajols. Segons l'associació ciutadana, aquestes obres suposaven la continuació d'uns anteriors treballs iniciats setmanes enrere per facilitar-ne l'accés i que van comportar l'abocament de sorra artificial damunt dels còdols de la platja. Amb tot, la denúncia de l'entitat va posar en alerta a l'Ajuntament de Lloret de Mar el qual va obrir un expedient als propietaris de la finca i, posteriorment, el divendres 6 d'agost en va ordenar la retirada ja que no disposaven dels permisos d'obra pertinents.

Per la seva banda el regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Lloret de Mar, Ignasi Riera ha assegurat que el consistori 'no mira cap a un altra banda, sinó que actua dins la legalitat i no fa distincions sobre qui l'ha de complir', va dir en declaracions a Nova Ràdio Lloret.

Cala des Rajols

L’espai natural on es troba Cala des Rajols és un dels espais naturals de Lloret de Marmés regulats per diferents figures de protecció. Aquest està classificat com a sòl no urbanitzable segons el POUM del municipi, forma part del PEIN del Massís de Cadiretes i, al mateix temps, de la Xarxa Natura 2000 amb la consideració d’espai no urbanitzable (clau NU-CPEIN) segons l’article 10 del Pla Director Urbanístic del Sistema Costaner de Catalunya. A més, està subjecte a la normativa que regula la zona de servitud de protecció definida per la Llei de Costes 22/1998.