ERC reclama al govern de Figueres un 'gir de 180 graus' a la gestió municipal

La formació no veu clara la distribució de competències del nou cartipàs

Esquerra Republicana (ERC) de Figueres (Alt Empordà) reclama al govern en minoria de Marta Felip que sigui responsable i "digne" del mandat que se'ls va atorgar a les eleccions municipals de 2015.

El grup de l'oposició, amb tres regidors, veu amb preocupació la situació en la que està immersa el consistori després de l'expulsió del PSC i la renúncia dels dos regidors d'Unió i reclama a Felip un canvi radical en la manera de gestionar l'Ajuntament.

La portaveu de la formació, Agnès Lladó, diu que el govern s'ha d'obrir a dialogar i acusa a Felip de no haver practicat aquesta dinàmica en els dos anys que porta al capdavant del consistori.

En aquest sentit, assegura que "desafiar l'oposició perquè presenti una moció de censura no és la millor manera de començar a treballar" en aquest nou escenari.

En relació a la reestructuració de les competències, afirmen que els genera "molts dubtes". "Estarem absolutament amatents al seu funcionament i, com a caps de l’oposició, fiscalitzarem qualsevol decisió que considerem errònia", remarquen.

La formació assegura que no permetran que "la ciutat continuï aturada" i sense poder afrontar els reptes que té sobre la taula.

Disposats a aportar propostes

Amb tot, els republicans insisteixen que estan disposats a aportar les seves propostes però puntualitzen que "primer se'ns ha de voler escoltar".

En aquest sentit, recorden que les ordenances fiscals o la nova distribució de la ciutat en districtes són aportacions que ells han liderat i que el govern ha adoptat.