Desmantellen a Sils un taller clandestí on es falsificaven Ferraris

La policia espanyola ha detingut almenys dues persones implicades

La policia espanyola ha dut a terme un operatiu a nivell estatal per desmantellar una organització dedicada a la falsificació de Ferraris i altres marques d'alta gamma a partir de cotxes de gamma més baixa a Sils (Selva).

La policia espanyola va tenir coneixement de la instal·lació, feia poc més d'un mes, d'un taller il·legal al polígon que hi ha a tocar de la carretera de Santa Coloma, a la C-63. Aquest dimarts van desplegar un ampli dispositiu amb agents de fora de Girona per intentar enxampar-los 'in fraganti'. També van comptar amb el suport de la Policia Municipal de Sils. El resultat va ser la detenció d'almenys dues persones, que estaven al taller en aquell moment, i la confiscació d'almenys nou vehicles que es van traslladar a una nau de titularitat municipal i que posteriorment es van tapar amb una lona fosca. Segons publica el 'Diari de Girona', tots els vehicles comissats estan a mig muntar i gairebé només tenen el xassís. El que sí que duen és el logotip de la marca Ferrari en el lloc on el porten els vehicles originals. La policia creu que en aquest taller il·legal també es feien imitacions d'altres marques conegudes d'alta gamma.

El cas es troba sota secret de sumari però el que sí que ha transcendit és que aquesta operació s'emmarca en una investigació a nivell estatal per desmantellar una banda dedicada a la falsificació d'aquests vehicles des de diferents tallers. Posteriorment, la banda els venia a preus alts però mai al nivell del que es paga per un cotxe original d'aquestes marques.

No és la primera vegada que la policia espanyola actua contra aquesta activitat il·legal. El 2013 van desmantellar dos tallers a Madrid i València on es feia el mateix però no només amb Ferraris sinó també amb Aston Martin. En aquell cas, els vehicles modificats es venien a través d'Internet per uns 40.000 euros –els originals costen 200.000 euros o més-. L'organització també els comercialitzava a banda de muntar-los.

L'operació segueix oberta i no es descarten més detencions.