La CUP diu que el Consorci de la Costa Brava ha comès 'errors' de gestió per falta de control polític

La formació veu bé la voluntat de revertir les irregularitats de l'ens

La CUP creu que el Consorci de la Costa Brava (CCB) ha comès "errors" de gestió per la falta de "control polític" i no de personal com va manifestar ahir el president de l'ens, Carles Páramo. Un argument que veuen com a una "excusa" per "treure's responsabilitat" sobre el tema. Amb tot, La formació veu bé la voluntat de revertir les "irregularitats" de l'organisme que s'encarrega de l'abastament d'aigua a 27 municipis del litoral gironí però considera que les explicacions arriben "tard i malament". En aquest sentit recorden que l'anunci de les millores arriba dos mesos després que la formació donés a conèixer el text d'una auditoria de l'any 2014 on apareixien les irregularitats. Páramo va assegurar ahir que, des que s'ha fet l'auditoria, estan "en alerta màxima" i les coses "es fan de manera impecable".
 
En un comunicat, la CUP recorda que el president del consorci, Carles Páramo, va declarar públicament que "desconeixia" l'informe i les irregularitats que es detallaven, un fet que la formació veu amb "preocupació" ja que demostraria el "poc control polític que ha actualment en la gestió dels organismes que depenen de la Diputació".

Per altra banda, i sobre el fet que Páramo s'hagi "excusat de responsabilitats" amb l’argument que falta personal, el diputat de la CUP a la Diputació de Girona, Lluc Salellas, ha declarat que "aquestes excuses costen de creure, i més si tenim en compte que el Consorci mou anualment més de 18 milions d’euros de pressupost". Salellas defensa que "alguna responsabilitat han de tenir els directius i representants polítics que gestionen el Consorci, que cobren al voltant de 300.000 euros anuals en sous i dietes".

Al comunicat també es diu que si fins ara el consorci "no ha reclamat encara a les empreses mixtes el pagament dels serveis que utilitzen, o que continuï sense quedar clar qui ha d’assumir les despeses de manteniment i inversió del servei de l’aigua" demostra la urgència de tenir un debat de com les administracions han de prestar serveis públics essencials per la població, com el de l'aigua".

Ahir dijous, el president del CCB, Carles Páramo, va atribuir a la falta de personal les irregularitats de gestió i comptabilitat aparegudes en l'auditoria del 2014. Páramo va reconèixer que les coses "no es van fer amb tota la diligència" en relació a la concessió de "contractes menors" que es van atorgar sense concurs previ, però que no considerava que fossin irregularitats, sinó "mancances burocràtiques". Tot i això, Páramo va assenyalar que des de l'aparició d'aquesta auditoria "fan les coses de manera impecable". El president del CCB també va assegurar que estan en "alerta màxima" alhora que va demanar poder doblar la plantilla -actualment d'onze treballadors- de manera "urgent" perquè, sinó, "no es podran assumir plans de millora del servei", i només poden garantir el manteniment de l'actual sistema "amb nivells de qualitat dubtosos".

L'informe, que analitzava la gestió de l'any 2014, posava en dubte que des del consorci s'adjudiquessin contractes sense concurs públic. A més, detectava que algunes pràctiques afavorien la part privada de les empreses perquè no pagaven lloguers o no aportaven quantitats que s'havien compromès a pagar.