La meitat dels metges col·legiats a Girona demana a Justícia que convoqui eleccions

Han presentat gairebé 800 signatures demanant els comicis

Els metges que han presentat aquest matí les signatures tenen com a objectiu principal aconseguir que es convoquin novament eleccions al COMG, presidit actualment per Eudald Bonet. Són metges membres de la candidatura exclosa per la junta electoral el passat gener en aplicació del reglament del propi col·legi per haver fet unes declaracions que, segons va dictaminar la junta electoral, desacreditaven la persona de Bonet.

Aquesta candidatura exclosa però no s'ha donat per vençuda i, per això, ha anat fins la Justícia per demanar que sigui el propi Govern qui intervingui el col·legi que, segons ha assegurat Mulà, actualment està en 'situació irregular'. Fins ara, tant el consell del Col·legi de Metges de Catalunya com el seu homòleg a l'Estat els han donat la raó. També ho va fer la consellera de Justícia, Montserrat Tura, el passat 1 d'abril a Girona quan va afirmar que interposarà un recurs contenciós contra el Col·legi de Metges de Girona (COMG) si no convoca eleccions. Tura ja va avançar que havia comunicat a l'actual junta que s'havia d'adequar als estatuts i que, si no ho feia, el següent pas seria dur-los als tribunals.

Segons ha indicat Mulà, també han rebut per part de l'actual junta la convocatòria d'una assemblea general el pròxim 18 de maig per debatre la renovació dels estatuts i la possibilitat de convocar eleccions. 'Estem estudiant si hi anirem a l'espera de la resposta de Justícia i d'altres esdeveniments pròxims', ha indicat Mulà. Per exemple, per demà hi ha previst una reunió del consell del Col·legi de Metges de Catalunya d'on, segons Mulà, en podrien sortir mesures disciplinàries pel col·legi de Girona. 'Nosaltres els hem entregat la informació que demostra les irregularitats al col·legi i ells ho estan estudiant', ha avançat.

Els metges s'han mostrat molt satisfets de la resposta dels seus companys a hospitals i centres d'atenció primària. Només en deu dies han aconseguit el suport de la meitat del col·legiats a Girona i, segons assegura una altra membre de la candidatura, Flora Escapada, si haguessin dedicat alguns dies més haurien recollit més d'un miler de suports.