Justícia portarà el Col·legi de Metges de Girona als tribunals si no convoca eleccions

Montserrat Tura resta a l'espera de nous esdeveniments per veure si es produeix una solució

Fa tres mesos que les eleccions a la presidència del Col·legi de Metges de Girona s'han convertit en un creuament d'acusacions després que la junta electoral del COMG i l'actual president, Eudald Bonet, excloguessin la candidatura alternativa. En aquell moment, Bonet va afirmar que la candidatura de Mulà no tirava endavant 'per descrèdit i manca de respecte' vers els president. Així, Bonet es va convertir en candidat únic i, per tant, renovava el càrrec al capdavant del Col·legi.

Tot i que la junta electoral es va emparar amb un article dels estatuts del Col·legi que sosté que cap candidat pot ofendre i faltar al respecte a un altre, el Departament de Justícia ha afirmat que s'han comès 'errors'. Montserrat Tura ha exposat que el 'suposat reglament electoral' no es podia utilitzar perquè ni s'havia comunicat ni publicat' i ha exposat que en aquests processos cal 'garantir la transparència'. 'S'ha de produir l'adequació de la situació actual del Col·legi de Metges al que diuen els estatuts', ha afirmat Tura.

La consellera de Justícia ha recordat que des del seu departament ja han comunicat al COMG que ha de rectificar per complir amb les normes de funcionament dels col·legis professionals i els estatuts. 'El Col·legi s'ha pogut equivocar, però si no rectifica pot acabar als tribunals', ha afirmat Tura. En aquest sentit, la consellera ha exposat que estan 'a l'espera dels esdeveniments' perquè se solucioni des del COMG mateix i, sinó, portaran el Col·legi als tribunals perquè interposaran un recurs.

Servei d'Informació Mediadora

Montserrat Tura ha afirmat que fins i tot han proposat al COMG un procés de mediació per solucionar el conflicte. La consellera ha presentat aquest dilluns la posada en marxa del Servei d'Informació Mediadora. Es tracta d'una oficina, ubicat a la Cambra de Comerç de Girona, que informarà als ciutadans dels avantatges de la mediació i derivarà les sol·licituds al Centre de Mediació de Dret Privat de Catalunya.

Durant la signatura del conveni que formalitza l'entrada en funcionament d'aquest servei, el president de l'Audiència de Girona, Fernando Lacaba, ha recordat que la medicació no serveix només per descongestionar el sistema judicial sinó que és una via de pacificació de conflictes necessària i que ha demostrat que obté resultats. La majoria dels processos de mediació són d'assumptes civils i mercantils.