El Festival Internacional del Circ de Figueres programa una vintena d'activitats paral·leles

Es reforça la vessant social del certamen

El Festival Internacional del Circ Elefant d'Or Ciutat de Figueres que se celebrarà del 16 al 20 de febrer inclou també una vintena d'activitats paral·leles, que van des d'exposicions, presentacions de llibres, una fira de col·leccionisme i un concurs d'aparadors, entre d'altres.

En la seva sisena edició, el promotors –la Circus Arts Foundation- reivindiquen un any més el caràcter cultural i artístic d'aquesta cita sense oblidar la vessant més social. Així, a banda dels 8.000 alumnes de Catalunya i de França que assistiran a les quatre funcions matinals també es faran més actuacions especials a centres geriàtrics, centres de dia, l'hospital de Figueres i la presó del Puig de les Basses.

Els artistes convidats enguany actuaran a sis centres en l'àmbit social: a la presó del Puig de les Basses, l'Asil Vilallonga, el centre sociosanitari Bernat Jaume, la residència Els Arcs, l'Associació de Malalts d'Alzheimer i, per primer cop, a la residències Les Forques. Serà durant els dos dies previs a l'estrena, el 13 i 14 de febrer, on els residents i interns tindran l'oportunitat de veure números de circ sense moure's del centre on estan.

En l'àmbit educatiu, es programaran com cada any les quatre funcions matinals per a un públic escolar. Enguany seran 8.000 alumnes catalans i francesos que, durant dos dies, podran gaudir dels espectacles. Prèviament, hauran treballat a les aules alguns dels valors del circ com ara la multiculturalitat, l'esforç o la superació. Enguany el personal de Circus Arts Foundation faran sessions a Les Escolàpies.

Per altra banda, s'entregaran 100 entrades del dia de l'estrena a Càritas de Figueres perquè les distribueixi a aquelles famílies i col·lectius en risc d'exclusió social. Aquest any, com a novetat, s'ha ofert la possibilitat que els espectadors afegeixin un euro de donació en el moment de comprar les entrades i que tots els infants menors de dos anys que assisteixin al festival paguin una entrada simbòlica d'1 euro. Els diners recollits es destinaran a la fundació Altem.

Exposicions, llibres i una fira de col·lecionisme

En aquesta sisena edició, el festival ha organitzat un programa d'activitats paral·leles i gratuïtes que inclouen una conferències organitzada pels Amics del Castell que anirà a càrrec del director del festival titulada 'Rere bambolines: els ets i uts del món del circ"; dues exposicions -'Manon Robbers pintures' i una mostra fotogràfica de Xavi Toral i Miquel Ribot-; una presentació conjunta de tres llibres i dues sessions de l'Hora del Conte. També es farà la sisena edició de la Fira Internacional de Col·leccionisme de Circ i un concurs d'aparadors decorats amb el tema 'Tots pel museu del Circ!'.

El 12 de febrer el pati d'armes del Castell de Quermançó acollirà, com és habitual, l'actuació dels primers artistes arribats al festival a tall de prèvia.

La sisena edició del Festival Internacional del Circ de Figueres presenta més artistes que mai. Fins a 88 especialistes d'onze països seran els protagonistes de 24 atraccions inèdites a Europa. Les actuacions són de disset disciplines circenses diferents. La nova edició es farà del 16 al 20 de febrer.