Troben el cadàver de la dona arrossegada amb el cotxe per una riera a l'Alt Empordà

El cos l'han trobat a un quilòmetre del pas inundable i ara busquen el seu marit

Els Bombers han trobat poc abans de tres quarts de dotze del migdia el cos de la dona que divendres passat va desaparèixer, junt amb el seu marit, a l'Alt Empordà.

El cotxe en què anaven tots dos l'han trobat aquest matí a la riera d'Anyet, a uns 500 metres d'un pas inundable d'una carretera local de Masarac.

A un quilòmetre del pas inundable els bombers han trobat el cos de la dona. Concretament, a la zona dels Búnquers, passat el Mas Genís, entre Masarac i Peralada. Ara els efectius de Bombers, Mossos i ADF locals busquen el cos de l'home, de 60 anys.

Tots dos van desaparèixer divendres a la nit i un familiar que els esperava a Rabós va donar l'alerta.

La recerca de l'home se centra en uns 5 quilòmetres de riera des del pas inundable de la carretera on s'haurien produït els fets. Els equips d'emergències han pentinat una zona en direcció Peralada, aigües avall.

Cotxe 'descavalcat'

El director dels Serveis Territorials d'Interior a les comarques de Girona, Albert Ballesta, ha explicat que la causa "més plausible a hores d'ara" és la manca de visió que tenia el matrimoni a l'hora de creuar el passallís, com a conseqüència de la quantitat d'aigua que hi havia. "Creiem que el cotxe es va descavalcar d'una de les rodes en passar". El delegat d'Interior ha volgut destacar que a la zona de l'accident "mai havia passat res".

Ballesta també ha explicat que els equips d'emergència han trobat les finestres del cotxe obertes, un fet que pot indicar que el matrimoni "va sortir del vehicle" i va ser arrossegat riera avall. El delegat d'Interior a Girona ha aprofitat per demanar "prudència" quan hi ha episodis com el de divendres passat amb fortes pluges. "A vegades ens fem pesats però cal ser prudents quan hi ha situacions de no normalitat", ha conclòs.

Per la seva banda, l'alcalde de Masaracs, Lluís Pujol, ha explicat que quan hi ha episodis de grans pluges a l'Albera provoca la crescuda d'aquesta riera. Pujol diu que la zona "estava bruta" fet que provoca taps importants. De fet, l'alcalde ha assegurat que veïns d'aquesta zona han passat pel mateix punt "en situacions pitjors" pel que fa a la quantitat de pluja. Pujol ha aprofitat per donar el condol a la família.