Els productes i la cuina del Pla de l'Estany són 'mel'

Un nou programa de televisió difondrà la gastronomia de la comarca

L’Associació Banyoles Comerç i Turisme, amb la col·laboració de la Diputació de Girona i l’Ajuntament de Banyoles, i amb la producció audiovisual de Banyoles Televisió; han engegat un nou projecte televisiu i gastronòmic per difondre i posar en valor els productes, els oficis i la gastronomia de la comarca del Pla de l’Estany.

El projecte consisteix en un nou programa de televisió, titulat "Això è mel", el qual donarà a conèixer a l’espectador els productes propis de la comarca a partir de descobrir els artesans de la zona i ensenyar com cuinar els seu productes. Dividit en 5 capítols de 25 minuts cadascun, el programa constarà de dues parts bàsiques: un reportatge sobre un producte o especialitat autòctona i l’elaboració d’una recepta amb el producte en qüestió, dins d’un plató de cuina dissenyat per a l’ocasió.

Productors i restauradors


Al llarg dels 5 capítols, el programa visitarà elaboradors de vi com la Baronia de Vilademuls, elaboradors de formatge, com la Formatgeria Mas Alba, elaboradors d’oli d’oliva, com Mas Auró, carnisseries i escorxadors de proximitat com Carns Trias i Vedella Bencriada, i criadors d’ovella ripollesa com l’Agrícola Ramadera Les Anglades. Les receptes que es cuinaran en el programa aniran a càrrec dels cuiners dels restaurants de Banyoles La Cisterna, La Fonda, l’Hotel l’Ast, Can Xabanet i el Restaurant Ca l’Arpa (1 estrella Michelin).

Segons la vicepresidenta de l’Associació Banyoles Comerç i Turisme, Dolors Domènech, “ens va semblar molt interessant enllaçar la comarca a partir dels seus productors locals, donar a conèixer els seus productes artesans i genuïns i ensenyar com els cuiden i els mimen perquè ho fan d’una forma extraordinària”. Des de l’Ajuntament de Banyoles, la regidora de Comerç, Consum, Turisme, Fires i Promoció econòmica de Banyoles, Joana Vilà, ha felicitat a l’associació per la iniciativa i ha destacat  que “com a Ajuntament recolzem les iniciatives que promouen i posen en valor el patrimoni de Banyoles i la comarca”. Vilà ha afegit que “creiem que la gastronomia és una bona via per arribar a la gent i també és una eina interessant per difondre turísticament el territori. En definitiva permet promoure i posar en valor la gastronomia, els productes autòctons, així com també els productes km0 de Banyoles i la comarca, i descobrir turísticament el nostre territori a partir de les visites que es facin a cadascun dels llocs on els productors autòctons elaboren el seu producte”.

"Això è mel" s’emetrà a Banyoles Televisió cada dijous a partir de la setmana vinent i se’n programaran diverses re-emissions. A través de la cobertura TDT de Banyoles Televisió, arribarà a les comarques del Pla de l’Estany, el Gironès, l’Alt Empordà, el Baix Empordà i la Selva interior. Un cop els capítols hagin estat emesos a les comarques gironines, la intenció és exportar-los a altres televisions de Catalunya a través de la Xarxa de Televisions Locals per tal de donar a conèixer els productes del Pla de l’Estany a nous públics.