L’Ajuntament de Girona ha rebut el guardó Reconeixement d’Administració Oberta en la categoria de municipis de més de 50.000 habitants per ser un dels consistoris catalans destacats pel que fa al grau d’implantació d’administració digital. Els premis, que s’han lliurat avui a la tarda al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona en el marc del II Congrés de Govern Digital, es lliuren en cinc categories d’acord amb el nombre d’habitants de les localitats: menys de 1.000 habitants; de 1.001 a 5.000 habitants; de 5.001 a 20.000 habitants; de 20.001 a 50.000 habitants, i més de 50.000 habitants. El Congrés està organitzat per la Generalitat de Catalunya, el Consorci Localret i el Consorci AOC.
La tinenta d’alcaldia i regidora d’Hisenda i Règim Interior de l’Ajuntament de Girona, M. Àngels Planas, ha rebut aquesta tarda el reconeixement de mans de la consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Borràs. “Es tracta d’un guardó merescut i treballat, que és de totes i cadascuna de les persones que treballen a l’Ajuntament. Avui és un dia per agrair i reconèixer la bona tasca que fa el personal municipal i també per reconèixer i destacar l’aposta per la innovació que es fa des del govern; una aposta que no té cap més objectiu que traslladar aquesta innovació a la relació entre la ciutadania i l’administració. Estem satisfets per aquest reconeixement, però no ens quedarem parats i, des del govern d’aquest ajuntament, seguirem incorporant totes les millores que siguin necessàries per facilitar aquesta relació”, ha manifestat la regidora M. Àngels Planas.
Aquests reconeixements s’atorguen amb base als indicadors objectius que recull el Consorci AOC analitzant les webs dels ens locals i l’ús dels serveis del Consorci AOC i que es publiquen en l’Informe d’e-Administració a Catalunya. L’objectiu d’aquests reconeixements és valorar i reconèixer la implantació de l’administració electrònica als ajuntaments catalans. Al web del Consorci AOC es pot consultar la metodologia i els indicadors específics.
El II Congrés de Govern Digital, celebrat a Barcelona ahir i avui, ha comptat també amb la participació de l’Ajuntament de Girona en una de les taules rodones que s’han portat a terme, concretament amb l’espai “Impulsant la transformació digital”, en el qual va intervenir el cap de secció de Gestió Documental i Arxiu de l’Ajuntament, Lluís-Esteve Casellas. La taula rodona es va centrar en debatre les experiències de bones pràctiques a l’administració pública catalana. En el cas de l’Ajuntament de Girona es va posar en relleu l’experiència en els darrers quinze anys a partir de la col·laboració, principalment, de diversos serveis municipals, com el Servei de Gestió Documental, Arxius i Publicacions (SGDAP), el Servei de Sistemes i Tecnologies de la Informació (SSTI) i la Secretaria General, que permet gestionar de manera normalitzada més de 300.000 expedients en els seus sistemes de gestió.
Cal remarcar que des del passat 16 de gener s’ha iniciat ja la gestió dels expedients administratius en suport completament digital al consistori, un dels canvis organitzatius de més transcendència administrativa en la història de l’Ajuntament que, precisament, ahir complia 733 anys de la seva creació amb el nom de Consell de la Ciutat de Girona.