El Parc demana per tercer cop ajornar la junta de creditors per tenir més temps per tancar un acord

L'Estat recolzarà la decisió de la UdG i el Jutjat mercantil prendrà una decisió demà

Nova petició d'ajornament de la junta de creditors que ha de decidir el futur del Parc Científic i Tecnològic. Si el magistrat Hugo Novales atén la petició de la universitat i de l'Estat aquesta serà la tercera prorroga que es demana per poder acabar de tancar un acord que salvi el complex de la liquidació. A diferències dels altres dos ajornaments (que van tenir lloc el 29 de setembre i el 10 de novembre) en aquesta ocasió és una petició conjunta, que faran el Parc i també el principal creditor: l'Estat.

El subdelegat del govern espanyol a Girona, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, ha explicat que aquesta vegada volen recolzar la petició que es fa des del Parc. Per això, estan acabant de redactar l'informe per entregar-lo dijous al matí al magistrat. Per la seva banda, el Parc està fent el mateix. Fonts del jutjat, han avançat que no es prendrà una decisió fins dijous, quan estava prevista la junta de creditors. Tanmateix, reconeixen que no existeix cap impediment legal per concedir un nou ajornament.

Temps per "formalitzar" l'acord

"És un fet excepcional demanar un ajornament per tercera vegada i per tal que tingui més força volem recolzar conjuntament aquesta petició", ha remarcat Sánchez-Bustamante. El subdelegat remarca que l'objectiu és tenir més temps per seguir treballant i poder "formalitzar" alguns aspectes que calen per tancar l'acord.

Per exemple, la Diputació de Girona ha iniciat un expedient per demanar un crèdit de 6 MEUR per comprar part de l'edifici Narcís Monturio si el Parc supera el concurs. Tant aquesta operació com la que ha de fer la Generalitat (que invertirà 5 MEUR en l'adquisició de part de l'edifici de l'ICRA) necessiten el vistiplau de l'Estat. "Són aspectes jurídics complicats que necessiten de temps", ha destacat.

L'Estat, amb voluntat de salvar el Parc

Sánchez-Bustamante ha avançat que necessitaran, com a mínim, un mes més per seguir treballant i que així ho demanaran al jutjat. El subdelegat ha manifestat la voluntat de l'Estat d'aconseguir portar les negociacions a bon port i permetre que el parc pugui continuar amb la seva activitat. "La voluntat hi ha estat sempre, hem treballat per trobar aquesta solució perquè creiem que és més convenient la continuïtat del parc per la vinculació i la repercussió que té al territori", ha valorat.

Des de la UdG, el rector, Sergi Bonet, ha celebrat que l'Estat vagi en la línia del què volen des de la universitat. Bonet, que també és president del patronat del Parc, reconeix que caldrà esperar a dijous per saber si el jutjat atén la seva petició. "El més important és que una petició que fem conjuntament i de mutu acord", ha remarcat. Aquest acord conjunt s'ha tancat aquest mateix dimecres, 24 hores abans de la junta de creditors.

El complex, on hi treballen un centenar d'empreses i 1.300 persones, està en concurs de creditors des de fa dos anys per un deute global de 42,3 MEUR, dels quals 27,6 MEUR es deuen a l'Estat.