L'alcalde de Besalú, Lluís Guinó, deixa la direcció del PDeCAT per complir el règim d'incompatibilitats

També en surten Elsa Artadi, Albert Batet i Montse Candini

  • La coordinadora del PDeCAT, Marta Pascal, aquest matí. ACN
    La coordinadora del PDeCAT, Marta Pascal, aquest matí
    Fotos: ACN
  • L'alcalde de Besalú, Lluís Guinó (arxiu)
    L'alcalde de Besalú, Lluís Guinó (arxiu)
Elsa Artadi, Albert Batet, Lluís Guinó i Montse Candini, els quatre membres de la comissió executiva del PDeCAT afectats pel règim d’incompatibilitats, plegaran dels seus càrrecs al partit. “Deixaran la direcció després del consell nacional del proper dissabte 28 de gener”, ha destapat la coordinadora del PDeCAT, Marta Pascal, que no ha aclarit però com es procedirà a substituir-los. “Nosaltres avui només comuniquem aquesta decisió per respecte als consellers nacionals i a la resta de persones de l’executiva”, ha assenyalat Pascal.
 
“Els honora la seva coherència i la capacitat de tirar endavant en moments complicats, quan alguns han volgut estar més pendents d’algunes capelletes o familietes que res més”, ha valorat la coordinadora del PDeCAT. La direcció del PDeCAT –que va ser escollida en primàries a finals de juliol del 2016- està formada per 12 persones i amb la renúncia d’Artadi, Batet, Candini i Guinó plega un terç dels seus membres.
 
“Se’ns va donar una responsabilitat com a executiva i estem tirant endavant el mandat que se’ns va donar. Quedar fer partit i crec que hem de seguir treballant en aquesta línia”, ha sentenciat Marta Pascal, que ha tornat a insistir que el procediment de substitució es farà públic el mateix dissabte al matí als consellers nacionals. “Sempre hem dit que complirem els estatuts”, ha puntualitzat la coordinadora del PDeCAT. I aquestes normes de la formació hereva de CDC estableixen que no es poden ocupar més de dos càrrecs tant institucionals com orgànics. Un fet que incomplien Lluís Guinó (alcalde de Besalú, diputat i responsable de món local), Montserrat Candini (alcaldessa de Calella, diputada i responsable de relació amb les institucions), Albert Batet (alcalde de Valls, diputat de Junts pel Sí i responsable d'implantació amb nous sectors) i Elsa Artadi (directora general de coordinació interdepartamental i responsables d'estudis i projectes del partit).

La vicepresidenta del PDeCAT i consellera del Presidència, Neus Munté, també estava afectada pel règim d’incompatibilitats i la setmana passada va decidir deixar l'escó al Parlament. En canvi, Guinó, Candini, Artadi i Batet han decidit –no sense certa sorpresa- abandonar la cúpula del PDeCAT, tot i que semblava que algun d’ells tenia previst demanar alguna excepció al règim d’incompatibilitats. Un fet que havia generat certes reticències dins del PDeCAT. Finalment, no ha estat així i tots quatre han decidit renunciar al seu càrrec dins el PDeCAT només sis mesos després d’assumir-lo.