Muntsa Vilalta lloa el model comercial d'Olot

La directora genera de Comerç va qualificar d''interessant' l'estratègia entre comerciants i barris

La directora general de Comerç de la Generalitat de Catalunya, Muntsa Vilalta, va visitar ahir la ciutat d'Olot (Garrotxa) i va destacar el model comercial de la capital garrotxina . Vilalta va assegurar que “la dinàmica comercial fa que hi hagi barris amb més activitat i altres que encara tenen recorregut per créixer. Tenim interès en ajudar a dinamitzar aquelles àrees que tenen necessitat de promoció del continu comercial perquè les botigues no estiguin tancades sinó que tinguin vida”. La directora general va afegir que “Olot és un model molt interessant de veure com municipi i comerciants estan fent una estratègia i desenvolupament conjunta. És evident que avui no podem anar sols i que com més suport i col·laboració hi hagi entre tots els agents del territori més èxits tindrem i en el cas del comerç és evident".

Després de signar en el Llibre d’Honor de la Ciutat, Vilalta es va reunir amb l’alcalde Josep M. Corominas, el regidor de Promoció, Comerç i Turisme, Estanis Vayreda i el president de l’Associació de Comerciants d’Olot, Jordi Rovira. A continuació, i després de visitar la plaça Mercat i altres espais del barri vell es va entrevistar amb una representació dels comerciants d’Olot amb els que va analitzar la situació actual del comerç.

El president de l’Associació de Comerciants d’Olot, Jordi Rovira, va confessar que “per a nosaltres ha estat molt interessant poder-li plantejar diferents temes relacionats amb la llei de comerç i explicar-li les iniciatives que portem a terme, com la campanya d’aquest Nadal amb la plaça Mercat, que ha estat tot un èxit”.

El regidor de Promoció de la Ciutat, Estanis Vayreda, va afirmar que “hem presentat a la directora els grans projectes que, com a ciutat, tenim en tema comerç i li hem demanat ajuda per dinamitzar el sector comercial i especialment el que comprèn des la plaça Major a la plaça del Carme”. Segons Vayreda, “és un espai que volem dinamitzar amb un projecte que ajudi a recuperar l’activitat comercial”.