El temporal inunda el Passeig Marítim de Blanes

Els Bombers fan una setantena de sortides per incidències relacionades amb el vent, especialment al Maresme

El mal estat de la mar de les darreres hores ha inundat de matinada el Passeig Marítim de Blanes i ha comportat la desaparició de part de la sorra de la platja i que l’aigua hagi arribat a entrar puntualment en alguns baixos pròxims, segons ha informat aquest dimarts al matí Protecció Civil.

La previsió és que l’estat de la mar no millori en les pròximes hores i de fet, en comarques com la Selva i el Baix Empordà, encara podria empitjorar. En les darreres hores, la boia de Begur ha registrat onades d’uns 7 metres de mitjana (amb una punta de 9,8 metres), tot i que a arran de costa són d’uns 4-5 metres.

Per la seva banda, els Bombers de la Generalitat han fet 68 sortides entre nou del vespre i vuit del matí per incidències relacionades amb el vent, la majoria de les quals -45- han estat al Maresme, bàsicament per retirar arbres i elements estructurals.

Ampliació:

Algunes de les ratxes més fortes s’han produït en aquesta comarca, com els 76 quilòmetres per hora de Cabrils. Altres valors destacats han estat els 94 quilòmetres per hora de Puig Sesolles, al Montseny; els 85 quilòmetres per hora de l’Observatori Fabra, o els 75 quilòmetres per hora del Port de Barcelona, entre d’altres.

El fort vent també implica que l’estat de la mar es trobi molt alterat i, a banda de causar la inundació del Passeig Marítim de Blanes, deixa onades d’uns 2,5 metres de mitjana a la costa de Barcelona i 1,7 metres a la de Tarragona.

 

A video posted by Hotel Horitzó & Spa. Blanes (@hotelhoritzo) on

 

Com a conseqüència de la inundació del Passeig Marítim de Blanes, s’ha tallat un dels dos carrils (en sentit sud, direcció a Malgrat de Mar) i l’accés a primera línia de mar, des del Carrer Ample fins al Passeig de la Marina, on el mar encara impacta molt a prop, per evitar que qualsevol curiós que s’hi acoti pugui ser arrossegat pel mar. A més, part de la sorra de la platja ha anat a parar al Passeig Marítim, però ja ha estat retirada.

Mentrestant, Protecció Civil de la Generalitat, que ha rebut 156 trucades fins a les sis del matí, manté activats en alerta el Pla per Inundacions a Catalunya Inuncat i el pla Procicat per la possibilitat que el fort onatge pugui provocar danys en el front marítim. Per la seva banda, l’Ajuntament de Barcelona també ha activat el seu pla d’emergències municipal en alerta.

Per comarques, de les 156 trucades, 76 han estat al Maresme, 32 al Barcelonès, 13 al Vallès Oriental, 8 al Garraf, 6 al Vallès Occidental, 5 a l’Anoia i al Berguedà, i 3 al Baix Llobregat, Alt Penedès i Baix Empordà.

Per tot això, Protecció Civil ha demanat extremar les precaucions al front marítim durant tot el dia d’avui pel fort vent i onatge que es mantindrà als litorals de Barcelona i de Girona, i tenir molta cura a les zones portuàries, espigons i activitats properes a la costa, a més de respectar els accessos tancats amb caràcter preventiu.

Retards puntuals a la línia 1 de Rodalies

El mal estat de la mar ha causat aquest dimarts al matí alguns retards puntuals a la línia 1 de Rodalies, que passa prop del mar. Tot i així, fonts de Renfe han indicat que aquestes demores no han estat generalitzades i només s’han produït fins a les vuit del matí, quan la situació ja s’ha normalitzat.

 
 

A video posted by Aleix Sagrera (@leixu) on