Rescaten nou cadells de gos que havien llançat a un contenidor d'escombraries a Llagostera

La Policia Local busca col·laboració ciutadana per identificar l'autor

La Policia Local de Llagostera (Selva) ha recuperat nou cadells de gos que algú havia llançat amb vida a un contenidor d'escombraries del municipi. Els agents han rebut una trucada alertant que s'escoltaven lladrucs d'animal procedents de l'interior d'un contenidor situat davant de la zona esportiva de la urbanització La Canyera.

Fins al lloc s'hi ha desplaçat una patrulla que ha localitzat els cadells de gos acabats de néixer. Estaven dins d'un sac lligat i completament molls. La Policia local ha rescatat els animals i els ha traslladat a un centre veterinari per intentar salvar-los. En paral·lel, han obert una investigació i demanen col·laboració ciutadana per identificar el possible autor.

La Policia Local de Llagostera recorda que el maltractament animal és un delicte tipificat al codi penal i que on es preveuen penes de 3 mesos i 1 dia a 1 any de presó a qui "per qualsevol mitjà o procediment maltracti als animals causant-li lesions que li menyscabin greument la salut". Així mateix també es contempla penes d'1 a 6 mesos per a qui abandoni un animal en condicions en què pugui perillar la seva vida o integritat.