Declararà com a investigat l'actual conseller delegat d'Aigües de Girona pel cas d'apropiació indeguda

Xavier Ballell era director tècnic durant l'època que s'està investigant

Un segon alt càrrec de l'empresa mixta que gestiona les aigües de Girona, Salt i Sarrià de Ter anirà a declarar en condició d'investigat al jutjat que instrueix la causa per un suposat delicte d'apropiació indeguda. El magistrat ha acceptat la petició de l'acusació popular, exercida per la CUP, i cita l'actual conseller delegat, Xavier Ballell, el pròxim mes de febrer. Ballell era director tècnic de l'empresa mixta quan Narcís Piferrer estava al capdavant d'Agissa.

El jutjat considera que la declaració de Ballell és "útil i pertinent" per l'esclariment dels fets que s'estan investigant. La causa oberta pel jutjat és per un delicte d'apropiació indeguda tot i que la CUP també veu indicis d'un delicte d'administració deslleial. Sospiten que Piferrer i Ballell, com a empleats de la mercantil Girona S.A., van usar la part pública de l'empresa mixta per beneficiar la pota privada.

Segons assenyala el magistrat, de les declaracions que s'han fet fins ara, com la del mateix Piferrer que va declarar com a investigat el 4 de novembre, es desprèn que Ballell desenvolupava un "càrrec similar" al de l'exconseller delegat. "Amb la seva declaració es podrà determinar quina va ser la seva participació o intervenció en els fets investigats", resol el jutjat.

El magistrat també accepta més proves sol·licitades per la CUP. Una d'elles consisteix en què dos inspectors d'Hisenda elaborin un informe pericial sobre la gestió a Agissa prenent com base la documentació econòmica i comptable que consta a la causa, les declaracions dels investigats, la denúncia formulada per la fiscalia i la querella interposada per l'acusació popular. "Es considera pertinent perquè resultarà una prova essencial, essent més objectiva que les pericials aportades per les parts", exposa la interlocutòria.

El jutjat instructor també demana informació a la Tresoreria General de la Seguretat Social per saber quants treballadors consten contractats per Girona S.A. entre els anys 2010 i 2015. D'aquesta manera, argumenta, es podrà "comprovar el nombre real de treballadors i determinar si són certes les afirmacions de l'acusació popular quan afirma que no té més empleats que Narcís Piferrer i Xavier Ballell".

La interlocutòria resol acceptar la petició de requerir a la mercantil Girona S.A. perquè aporti els llibres de gestió des de l'any 2010 fins a l'actualitat, així com el registre de socis, contractes laborals de Piferrer i Ballell, contracte de lloguer d'un immoble, factures de subministraments dels últims cinc anys i els albarans de les feines corresponents a les factures que estan essent investigades.

Apartar Ballell de la direcció

La CUP, que ha fet pública la citació a declarar com a investigat de Ballell, demana a l'Ajuntament de Girona que aparti la cúpula de Girona S.A. (l'empresa privada) de la direcció d'Agissa. La formació considera que és "imprescindible" per al bon desenvolupament del cas i proposen que tècnics dels ajuntaments de Girona, Salt i Sarrià assumeixin, mentrestant, la direcció de l'empresa mixta.