Més de 4.000 persones participen en la Setmana Europea de la Prevenció dels Residus a la Selva

La campanya sobre malbaratament alimentari ha comptat amb la col·laboració de les cuineres de Sils

Més de 4.000 persones han participat enguany en les activitats que s’han organitzat a la comarca de la Selva en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció dels Residus, dedicada de nou al malbaratament alimentari. Sota el títol “La Setmana de la Cuina de les Sobrances”, del 18 al 27 de novembre es van dur a terme un total de 22 actuacions: 11 parades a mercats setmanals, 5 activitats a centres escolars, 4 activitats diverses i 2 tallers de cuina.

Així, un total de 1.000 alumnes de 6 centres escolars han participat en alguna activitat, un total de 2.500 veïns de diversos pobles han passat per alguns dels punts d’informació dels 11 mercats setmanals i més de 500 persones han participat en els actes que s’han organitzat a Brunyola, Hostalric, Massanes i Susqueda. Pel que fa als tallers de cuina ha comptat amb la participació d'una seixantena de persones. Totes aquestes activitats han tingut uns resultats molt positius, i és que s’han servit un total de 2.500 croquetes i 1.500 torradetes de Santa Teresa i s’han lliurat més de 3.000 receptaris i estovalles individuals amb el Joc de la Cuina de les Sobrances.

Cap de setmana intens

Després de l’èxit de les activitats durant els primers dies de campanya, el darrer cap de setmana va ser especialment intens per la coincidència dels dos tallers de cuina celebrats al Food Lab de Riudellots de la Selva i al Domus Sent Soví d’Hostalric, així com també per la coincidència amb diversos actes al carrer i les escoles. El taller de la cuina de les sobrances que es va fer a Riudellots de la Selva, el divendres al vespre, va comptar amb la presència de quatre finalistes del concurs de la Cuina de les Sobrances 2015 i prop de 40 assistents i del taller. Pel que fa al taller al Domus Sent Soví d’Hostalric, també hi van participar quatre finalistes més del concurs 2015 i prop d’una vintena d’assistents.

Els responsables del Consell Comarcal han valorat molt positivament aquesta campanya, ja que totes les activitats han tingut una alta participació. En aquest sentit, el conseller Josep Roquet ha agraït una vegada més la col·laboració de les cuineres de Sils, molt conegudes a la comarca, i que de nou s’han volgut sumar a aquesta iniciativa. Tal com ha explicat Roquet, l’objectiu de l’ens comarcal ha estat contribuir en "la millora de la consideració de la cuina de les sobrances presentant-la com una alternativa culinària caracteritzada per la diversitat i creativitat de les receptes elaborades amb menjar sobrant". En aquesta línia, el conseller ha recordat que s’ha plasmat en les tovalles individuals i receptaris lliurats que inclouen jocs de paraules amb un nou vocabulari basat en la R de la reutilització.