Consol Cantenys retira la candidatura a les primàries del PSC gironí perquè no aconsegueix els avals

Reconeix que no ha tingut prou suport dels militants i demana a la futura direcció que atengui les propostes que volia tirar endavant

Consol Cantenys fa un pas enrere i no es presentarà a les primàries del PSC convocades per al 17 de desembre. Ho fa perquè no ha aconseguit reunir els avals suficients (167). En una carta enviada als militants, l'alcaldessa de Vilafant reconeix que no ha trobat els suports suficients però demana a la nova direcció que tingui en compte les propostes que volien incorporar a la seva candidatura.

Aquesta situació deixa via lliure a Marc Lamuà que, si no hi ha cap sorpresa de darrera hora, serà l'únic candidat que aspiri a liderar el PSC després de la sortida de Juli Fernàndez, que no es torna a presentar.

Cantenys també es posa a disposició de la nova executiva i assegura que està disposada a treballar "per la defensa de les idees sobre les que ha crescut el socialisme a Catalunya". L'alcaldessa de Vilafant i diputada a la Diputació de Girona no optarà a la primera secretaria del PSC gironí. Cantenys anunciava el passat 1 de desembre que es presentava a les primàries perquè considerava que Lamuà tenia "molta feina" com a diputat al Congrés i que el partit necessitava algú capaç de dedicar-hi temps i esforç per redreçar la situació.

Tanmateix, no ha aconseguit els 167 avals suficients i aquest divendres, darrer dia per recollir els suports, ha enviat una carta a la militància explicant que es retira. Cantenys reconeix que el motiu és únicament el fet de no arribar als avals exigits (20% dels militants) i demana a la nova direcció que tingui en compte les propostes que volia impulsar si arribava a ser la nova líder dels socialistes gironins.

Entre d'altres, recorda que volia "bastir ponts" amb la gent que ha deixat el partit i que no és independentista i que volia apostar per la pluralitat dins la direcció del partit. Cantenys també demana posar el focus en recuperar la posició de referència de la socialdemocràcia i reforçar la seva condició "d'instrument útil" per a la millora de les condicions de vida de les persones.

Les candidatures es proclamaran el proper dilluns 12 de desembre i les votacions són el 17 de desembre. El primer secretari quedarà oficialment proclamat al Congrés de Federació del 21 de gener.