Detingut per obligar la parella a exercir la prostitució a l'Alt Empordà

Coaccionava la dona de 26 anys i vivia dels diners que ella guanyava

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home per obligar la seva parella a exercir la prostitució a l'Alt Empordà. La investigació va començar a finals del mes de novembre, quan els agents van tenir coneixement que una dona de 26 anys i nacionalitat romanesa podia ser víctima d'un delicte d'inducció a la prostitució.

La dona havia estat exercint la prostitució en un club de la comarca durant els anys 2009 i 2010. Aleshores, va conèixer l'arrestat, un home de 51 anys, nacionalitat francesa i veí de Figueres, amb qui va començar una relació.

A partir del 2011, però, l'home la va coaccionar perquè tornés a exercir la prostitució. Ell no treballava i vivia dels diners que guanyava la dona.

Ampliació:

Mossos d'Esquadra de la comissaria de Figueres van detenir el sospitós l'1 de desembre com a suposat autor d'un delicte d'inducció a la prostitució, proxenetisme i coaccions. El detingut, que no tenia antecedents, va passar el dia 3 a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres. Va sortir en llibertat provisional a l'espera de judici.

La investigació va arrancar a finals de novembre. Durant les indagacions, els agents van constatar que la noia havia estat exercint la prostitució en un club de l'Alt Empordà des de l'any 2009 fins l'any 2010, que va iniciar una relació sentimental amb el sospitós, de nacionalitat francesa.


L'any 2011 ,però, el detingut la va coaccionar per tal que tornés a treballar a la prostitució perquè aportés ingressos a la relació. L'home no tenia cap feina i vivia dels diners que la noia aconseguia.

Segons informen els mossos, l'home la pressionava i intimidava la víctima perquè guanyés més diners. A més, exercia un fort control sobre ella i els diners que guanyava. Mitjançant amenaces, obligava la noia a continuar treballant en el món del sexe.

Finalment, arran d'una discussió, la dona va marxar de casa i va denunciar la seva situació davant els Mossos d'Esquadra. Els agents el van detenir l'1 de desembre a Figueres.