Mobilitzar els treballadors i recuperar els afiliats de la UGT a Girona, principals objectius de Xavier Casas

L'actual secretari general del sindicat a la demarcació opta a la reelecció

Xavier Casas ha presentat aquest divendres la candidatura per ser reescollit secretari general de la UGT a les comarques de Girona. Casas ocupa el càrrec després que Dolors Bassa el deixés per ser nomenada consellera de Treball al Govern de la Generalitat.

El líder del sindicat a Girona ha explicat que el seu objectiu prioritari és recuperar la confiança de treballadors que s'han donat de baixa, i tornar a mobilitzar-los. Casas també ha fet balanç de l'any que porta a la secretaria general de comarques gironines, i ha destacat la feina que han fet per salvar empreses com Gas Gas o Nylstar. "Avui Gas Gas exporta a l'Àsia, i Nylstar fa un mes que ha tornat a engegar les màquines", ha remarcat.

L'actual secretari general de la UGT a Girona diu que volen "apropar-se molt més al treballador". Per això ha anunciat que, si guanyen, donaran més pes als representants sindicals i en restaran a l'estructura de l'organització. Casas diu que "el treballador ha de tornar a veure que som útils, i hem de resoldre els problemes que hi hagi per petits que siguin".

En aquest sentit, el líder de la UGT a Girona diu que seran "a tots els conflictes" i que no faran valoracions generals de sectors. "Assenyalarem tots els empresaris que s'aprofiti dels treballadors, i si cal, els hi farem escarni", ha comentat.

Menys dependència del turisme

Un dels punts claus que s'ha fixat la UGT a comarques gironines és augmentar la indústria. Segons ha assenyalat Casas, ara mateix hi ha una dependència massa gran del turisme i per això ha reclamat que es faci una inversió important en el sector industrial. "Hem de consolidar l'actual i atraure'n de fora, perquè el sector del turisme és molt estacional", ha comentat.

Un altre dels objectius de Casas és entrar en la petita empresa, a més d'enfortir l'AVALOT, la secció juvenil del sindicat. Casas considera "una vergonya" el nombre de joves que han hagut de marxar a fora perquè aquí no hi veien futur. "Els que tornin volem que tinguin la garantia que podran establir-se", ha afegit.

Reconeixement a Antonio Catalán

Un dels moments curiosos de la presentació ha estat quan Xavier Casas ha lloat al president d'AC Hoteles, Antonio Catalán, després de les declaracions que ha fet en contra la reforma laboral i dels contractes precaris. Casas ha comentat que "a vegades ens trobem amb bones sorpreses" i ha remarcat que "els empresaris no són tots iguals".

El líder sindicalista ha acabat recordant que la UGT no està en contra de l'empresariat, però sí dels especuladors i dels inversors. En aquest sentit ha carregat contra José Luis Velasco, el propietari dels quatre hotels de Lloret de Mar (Selva) que van haver de tancar després de saber que tenien punxada la llum i el gas. Casas s'hi ha referit com un "gàngster" i diu que espera que "no torni mai més a gestionar cap empresa".