Jutgen un home acusat d'endur-se una indigent amb una furgoneta i violar-la en un pàrquing

La fiscal demana 10 anys de presó

L'Audiència de Girona ha jutjat un veí de Salt (Gironès) que s'enfronta a 10 anys de presó acusat de violar una indigent a Girona el 28 de juliol del 2014. La fiscal sosté que, mentre la dona i el seu xicot dormien prop del parc Migdia després d'haver begut molt alcohol, l'acusat va agafar la víctima i la va fer entrar dins una furgoneta.

Se la va emportar fins a un pàrquing proper i, un cop allà, la va fer baixar del vehicle i la obligar a entrar a una mena de traster on hi havia un llit. "Jo intentava sortir però ell estava davant la porta i m'empentava cap a dins, com que tenia molta por que em matés, al final li vaig dir que em fes el que volgués però que no em fes mal", ha declarat la dona al judici.

L'acusat, que quan el van detenir va negar les relacions sexuals, ha assegurat aquest dimarts que van ser consentides i que feia mesos que eren "amants".

Ampliació:

La dona ha explicat durant el judici, que s'ha fet a la secció quarta de l'Audiència de Girona, que l'estiu del 2014 tenia problemes amb la beguda i vivia al carrer. "Ara, afortunadament, he deixat l'alcohol i estic millor", ha afegit. Ella i qui aleshores era el seu xicot solien passar el dia al parc del Migdia bevent i fumat. També dormien, plegats, a la zona.

Cap a les deu de la nit del 28 de juliol del 2014, mentre dormien, va notar que algú la subjectava amb força. "Estava molt adormida i havia begut, quan em vaig despertar del tot ja em vaig veure dins una furgoneta i vaig veure a l'acusat", ha declarat. El coneixia de vista, també del parc Migdia, però assegura que no en sabia ni el nom.

Segons ha explicat, dins la furgoneta estava molt desorientada i va pensar que potser estava amb la seva parella i un amic però que no se'n recordava. "Em vaig adonar que no portava sabates", ha dit. Llavors, la furgoneta va entrar dins un pàrquing. "Vaig veure que el meu xicot no hi era, ell va obrir la porta i em va fer entrar a una mena d'habitació gran on hi havia una tele i un llit", ha relatat la dona.

Tot i que ella va intentar fugir en més d'una ocasió, l'acusat li bloquejava el pas fins a la porta i l'empentava cap a dins per evitar que marxés. "Jo estava morta de por", ha assegurat la víctima. Mentre durava el forcejament, va sentir com l'acusat parlava amb un altre home que hi havia a l'entrada del traster. "Li vaig demanar ajuda però ni tan sols em va mirar", ha explicat.

La denunciant ha assegurat que l'acusat la continuava empentant i li feia mal. "Ell té molta més força que jo, és més alt i jo sóc petita", ha exposat. Per això, al final va optar per deixar de resistir-se. "Creia que em podia matar i li vaig dir que em fes el que volgués però que no em fes mal. Ho va fer però està clar que jo no volia", ha detallat. Després de violar-la, la va tornar a portar fins on era la seva parella i la va amenaçar dient-li que no li expliqués res del que havia passat. "Li vaig dir que no ho faria, què havia de fer?", indica.

Després que l'agressor marxés, li va explicar tot al seu xicot. Just en aquell moment, van veure passar una patrulla de la Policia Municipal de Girona i la van aturar per denunciar la violació. Els agents van traslladar la víctima fins a l'hospital, on li van fer una exploració i van recollir mostres d'ADN per identificar l'autor dels fets. La dona va facilitar una descripció de l'agressor i els agents van rastrejar la zona però no el van trobar.

Dos dies després, el 30 de juliol, mentre la dona i el seu xicot estaven al parc del Migdia van veure l'agressor. "Altre cop passava per allà una patrulla de la Policia Municipal i la meva parella els va aturar i els hi va dir que era ell", ha detallat. Els agents van comprovar que existia la denúncia el dia 28 i el van arrestar com a suposat autor d'una agressió sexual. La fiscal demana que el condemnin a 10 anys de presó i que li prohibeixin apropar-se a la víctima.

Eren amants

L'acusat ha assegurat al judici que la víctima i ell es coneixien des de feia temps. Segons la seva versió, la relació va començar perquè el xicot de la dona li venia roba usada que agafava dels contenidors de Roba Amiga. "Tinc una botiga de segona mà al carrer Àngel Guimerà de Salt i li comprava la roba a 1 euro el quilo", ha exposat.

A més, solien beure tots plegats al parc Migdia. Uns mesos abans de la denúncia, assegura, la dona i ell es van convertir en amants. "Quan el seu xicot anava a buscar marihuana, marxàvem i teníem relacions sexuals", ha assegurat. Segons la seva versió, això és el que va passar la nit del 28 de juliol.

El processat atribueix la denúncia a que el dia 30 li va reclamar diners al xicot de la dona perquè no li havia donat els quilos de roba que li havia pagat. "De cop, ell es va posar a cridar a uns policies que passaven per allà dient que li havia fet alguna cosa a la seva xicota i em van detenir", ha afirmat.

Un cop arrestat, va facilitar una mostra d'ADN, que va coincidir amb el que li havien extret a la dona com a resultat de l'agressió. "Si hagués violat o hagués fet alguna cosa així no l'hauria donat", ressalta. Quan el van detenir i davant el jutge instructor, l'acusat va assegurar que aquella nit estava a casa celebrant el final del Ramadà i que no havia mantingut cap tipus de relació amb la víctima. "Tinc dona i quatre fills, ho vaig dir per por de la separació", ha justificat.

Per aquest motiu, el seu advocat sosté que les relacions sexuals van ser consentides i demana que l'absolguin. El judici ha quedat vist per a sentència.