Jutgen un avi de Girona acusar d'abusar sexualment de la néta de la seva parella

S'enfronta a una condemna de 6 anys de presó, a 8 més de llibertat vigilada i a pagar una indemnització de 4.000 euros

L'Audiència de Girona ha jutjat aquest dilluns a porta tancada un avi de Girona acusat d'abusar sexualment de la néta de la seva parella. Segons l'escrit del fiscal, els fets van passar l'any 2012, quan la menor tenia 5 anys.

El ministeri públic acusa l'home d'exhibir-se davant la nena, abaixant-se els pantalons i obligant la petita a tocar-li els genitals. Els abusos haurien tingut lloc en moments en què l'àvia de la nena era fora del domicili i acusat i víctima es trobaven sols (bé fos a dins l'habitatge, bé fos al garatge).

L'home, que té 69 anys, s'enfronta a una condemna per un delicte continuat d'abusos sexuals. El fiscal demana que se li imposin 6 anys de presó, 8 de llibertat vigilada i que, durant aquest temps, no es pugui apropar a menys de 200 metres ni de la menor ni de la seva família. En matèria de responsabilitat civil, el ministeri públic sol·licita una indemnització de 4.000 euros.

Ampliació:

Segons recull l'escrit d'acusació provisional, els suposats abusos van tenir lloc a principis del 2012. Aleshores, l'acusat, que té 69 anys, mantenia una relació sentimental amb l'àvia de la nena. El fiscal sosté que el processat aprofitava els moments en què la seva parella "s'absentava del domicili", i ell es quedava sol amb la nena, per abusar de la petita.

"Es dirigia a la menor en repetides ocasions, abaixant-se els pantalons i obligant-la a tocar-li els genitals", recull el relat d'acusació. Al seu escrit, a més, el fiscal esmenta dos dels episodis d'abusos. En un cas, sosté que l'avi va "agafar la nena dels canells" i la va forçar a fer-li una fel·lació. I en una altra ocasió, quan ell i la menor es trobaven al garatge de l'immoble, l'home hauria obligat la petita a tocar-li el penis.

El fiscal imputa a l'acusat un delicte continuat d'abusos sexuals a menor de 16 anys (en el moment dels fets, la néta tenia 5 anys). El ministeri públic sol·licita que se li imposi una condemna de 6 anys i que, un cop surti de presó, no es pugui apropar a menys de 200 metres de la menor ni de la seva família durant 8 anys (durant els quals es trobi en llibertat vigilada).

En matèria de responsabilitat civil, el fiscal demana que l'home hagi d'indemnitzar la menor amb 4.000 euros "per danys morals".

A porta tancada

El judici per aquests fets se celebra aquest dilluns a la Secció Quarta de l'Audiència de Girona. A l'inici de la vista, el fiscal ha sol·licitat que tota la sessió es fes a porta tancada. L'advocat de la defensa ha demanat, al seu torn, que només ho fos la declaració de la petita.

El tribunal, després de deliberar, ha decidit acceptar la petició del fiscal. Entre d'altres, atenent a la gravetat dels fets i a l'edat de la petita.