Enric Millo, nou delegat del govern espanyol a Catalunya

Substitueix Maria de los Llanos de Luna

El consell de ministres ha nomenat aquest divendres l'històric dirigent del PP Enric Millo com a delegat del govern espanyol a Catalunya. Substituirà al càrrec a Maria de los Llanos de Luna en el que La Moncloa vol que sigui un nou marc de relacions amb la Generalitat de Catalunya.

Millo ha entregat aquest divendres a primera hora del matí l'acta de diputat al Parlament de Catalunya, després de cinc legislatures ocupant un escó a la cambra catalana. El vicesecretari d'acció política del PP i president de la formació a Girona compareixerà en roda de premsa a dos quarts de cinc de la tarda a la seu popular, acompanyat de Xavier Garcia Albiol.

Millo va entrar al Parlament com a diputat per CiU el 1995, càrrec que va ocupar fins al 2003. Tres anys més tard, va aconseguir un escó com a cap de llista del PP a Girona. A partir d'ara, Santi Rodríguez o Esperanza García assumiran el rol de portaveu del partit a la cambra.

Va iniciar la seva trajectòria política a Unió Democràtica de Catalunya (UDC). Durant dues legislatures, entre el 1995 i el 2003, va ser diputat per CiU. L'any 2000 va arribar a assumir el càrrec de portaveu adjunt del grup parlamentari nacionalista.

Al 2003, Millo es va desvincular de CiU després que el partit decidís no fer-lo cap de llista a les comarques gironines per a les eleccions catalanes d'aquell any, i va afiliar-se al PPC. Tres anys més tard, va reaparèixer a la primera línia política de la mà de Josep Piqué, com a número u del PP a la demarcació de Girona per als comicis al Parlament.

Va entrar a formar part de l'executiva del partit com a secretari de comunicació interna al 2004. Quatre anys més tard, va agafar les regnes del Partit Popular a Girona. I des del 2012 és vicesecretari d'acció política i econòmica de la formació.

Al Parlament, va ser designat portaveu del PPC l'any 2010, càrrec que ha desenvolupat fins a la data. Un rol que ara assumirà un dels dos portaveus adjunts de la formació: Santi Rodríguez o Esperanza García. L'escó de Millo passarà a Sergio Santamaría, número dos de la llista del PP a Girona a les darreres eleccions.

Millo va néixer a Terrassa el 1960 i és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la UAB. Va ser professor d'Economia i Estructures Organitzatives a la UPC i de l'Escola Superior de Turisme, així com delegat Territorial del Departament de Treball de la Generalitat, a Girona entre el 1991 i el 1995.