Guàrdia Civil i Policia Local comissen 10 quilos de marihuana i desmantellen un laboratori d'haixix a Lloret

L'operatiu s'ha dut a terme en un xalet del carrer Cantàbria

La Guàrdia Civil i la Policia Local de Lloret de Mar (Selva) han desmantellat una plantació de marihuana i un laboratori clandestí des d'on es processava i distribuïa haixix.

L'operatiu, batejat amb el nom d'Agonic, s'ha dut a terme en un xalet situat al carrer Cantàbria de la urbanització La Soleia.

Efectius dels dos cossos portaven setmanes vigilant l'habitatge. Durant l'entrada i escorcoll, els agents van descobrir un cultiu de 262 plantes de marihuana i fins a 10 quilos de cabdells –alguns, dins un congelador- preparats per premsar i convertir en haixix.

La Guàrdia Civil i la Policia Local han detingut els dos inquilins de la casa, una parella formada per una anglesa i un croat, per un delicte contra la salut pública.

Ampliació:

L'operatiu que ha permès desmantellar el laboratori clandestí i la plantació de marihuana que tenia associada es va dur a terme aquest dimecres. La investigació feia dos mesos que durava. Va començar al setembre, quan la Guàrdia Civil i la Policia Local van començar a seguir els moviments de la parella, perquè van veure que el ritme de vida que portaven no concordava amb les feines que tenien.

Això els va fer sospitar que s'estarien dedicant a cultivar i distribuir droga. Els dos cossos policials van començar a fer seguiments als sospitosos. Això els va permetre saber que, segurament, el centre d'operacions de la parella estaria situat en un xalet del carrer Cantàbria, dins la urbanització La Soleia.

Després que el jutge els ho autoritzés, la Guàrdia Civil i la Policia Local van dur ahir una entrada i registre a l'habitatge. I allà, van confirmar les seves sospites. A dins del garatge, els agents hi van trobar un hivernacle amb 262 plantes de marihuana (la majoria, d'uns 75 centímetres d'alçada). La parella havia condicionat l'espai amb tot allò necessari per afavorir-ne el creixement (ventiladors, làmpades, aires condicionats, fertilitzants, etc.).

Laboratori clandestí

A dins del xalet, els agents també van descobrir un laboratori clandestí per processar haixix. Hi havia una premsa per aixafar els cabdells de marihuana, i un motlle per donar-los forma de bloc. A més, la parella també tenia una centrifugadora per separar les fulles de marihuana de la resta de la planta.

A l'habitatge, Guàrdia Civil i Policia Local van trobar 2,5 quilos de marihuana en diferents estats (en cabdells, tallada, triturada). I en un congelador, els agents van descobrir-hi 7,5 quilos de cabdells preparats per ser convertits en haixix. Finalment, els dos cossos van trobar 220 plançons de marihuana en una altra de les habitacions i 4.900 euros en efectiu.

La Guàrdia Civil assegura que l'operació Agonic ha permès "desarticular un punt important de tràfic i cultiu de marihuana a la demarcació de Girona". Els agents van endur-se detinguda la parella sospitosa, una dona anglesa i un croat de 39 anys, per un delicte contra la salut pública. El jutjat de guàrdia de Blanes (Selva) s'ha fet càrrec del cas.

33 quilos de marihuana a la Jonquera

Aquesta no és l'única actuació contra el tràfic de drogues que la Guàrdia Civil ha fet a la demarcació els darrers dies. Aquest dilluns, el cos ha detingut dos homes i una dona que pretenien creuar la frontera amb droga amagada en vehicles.

A les cinc de la matinada, els agents van escorcollar un cotxe i van descobrir que, sota la catifa del maleter, la parella que hi viatjava havia amagat fins a 20,4 quilos de marihuana. La droga estava repartida en diverses bosses de plàstic envasades al buit.

I a les onze de la nit, els agents van descobrir 12,6 quilos de marihuana més amagats també al maleter d'un altre cotxe. El vehicle tenia plaques de matrícula poloneses i el conduïa un jove de 24 anys.